Kelly de Oliveira Cohen

Researcher Gerência-Geral de Pesquisa e Desenvolvimento

e-mail

Curriculum Lattes

Division: -Adjunta de Gestão de Portfólios e Programas de PD&I

Sector: Supervisão de Programas de PD&I

Date of Hire: 05/08/2002

Registration: 309727

Mini-curriculum


graduate at Engenharia Química from Universidade Federal do Pará (1993), master's at Chemical Engineering from Universidade Estadual de Campinas (1996) and ph.d. at Science and Technology of the Food from Universidade Estadual de Campinas (2003). Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on Technology of the Food, acting on the following subjects: manhiot esculenta, chocolate, liquor de cupuaçu, liquor de cacau, segurança alimentar and liquor, manteiga de cacau, gordura de cupuaçu.

Education


1989 - 1993

Graduação em Engenharia Química

Universidade Federal do Pará

Title: ESTUDO DO MURUCI (BYRSONIMA CRASSIFOLIA (L.) RICH): NÉCTAR DE MURUCI E SUB-PRODUTOS

Obtained year: 1993

Advisor: Marco Antônio Nobre Pontes


1994 - 1996

Mestrado em Engenharia Química

Universidade Estadual de Campinas

Title: APLICAÇÃO DE MODELO MILP BASEADO NA REPRESENTAÇÃO CONTÍNUA DO TEMPO EM PROBLEMAS DE PROGRAMAÇÃO DA PRODUÇÃO

Obtained year: 1996

Advisor: Maria Teresa Moreira Rodrigues

Area: Engineering / Área: Production Engineering / Subárea: Operational research / Especialidade: Linear, Nonlinear, Mixed, and Dynamic Programming


1998 - 2003

Doutorado em Tecnologia de Alimentos

Universidade Estadual de Campinas

Title: ESTUDO DO PROCESSO DE TEMPERAGEM DO CHOCOLATE AO LEITE E DE PRODUTOS ANÁLOGOS ELABORADOS COM LIQUOR E GORDURA DE CUPUAÇU

Obtained year: 2003

Advisor: Marisa de Nazaré Hoelz Jackix

Area: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Plant Product Technology

Area: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Utilization of Byproducts


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology
  2. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Utilization of Byproducts
  3. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Plant Product Technology
  4. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Beverage Technology
  5. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science
  6. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Chemistry, Physics, Physicochemistry, and Biochemistry of Raw Food Materials
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.