Luciana Alves de Oliveira

Researcher Embrapa Cassava & Fruits

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Sector: Núc Temático 3

Date of Hire: 25/10/2004

Registration: 316416

Mini-curriculum


bachelor's at Engenharia Química from Universidade Federal do Rio de Janeiro (1997), master's at Chemical Engineering from Universidade Estadual de Campinas (1999) and doctorate at Chemical Engineering from Universidade Estadual de Campinas (2003). Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on Chemistry,Physics,Chemical-physics,Biochemistry of Food and Alimentary Raw materials, acting on the following subjects: manihot esculenta, xilanase, penicillium janthinellum, processamento and cianeto.

Education


1987 - 1991

Curso Técnico Profissionalizante em Técnico Em Alimentos

Escola Técnica Federal de Química

Obtained year: 1991


1993 - 1997

Graduação em Engenharia Química

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Title: Extração Enzimática do Óleo da Polpa de Tucumã

Obtained year: 1997

Advisor: Maria Alice Zarur Coelho


1998 - 1999

Mestrado em Engenharia Química

Universidade Estadual de Campinas

Title: Caracterização do Sistema Bifásico Aquoso Polietileno Glicol/Goma do Cajueiro

Obtained year: 1999

Advisor: Elias Basile Tambourgi


1999 - 2003

Doutorado em Engenharia Química

Universidade Estadual de Campinas

Title: Fermentação extrativa de xilanase em sistemas de duas fases aquosas

Obtained year: 2003

Advisor: Elias Basile Tambourgi


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Chemistry, Physics, Physicochemistry, and Biochemistry of Raw Food Materials
  2. Grande área: Engineering / Área: Chemical Engineering / Subárea: Industrial Chemical Engineering Processes / Especialidade: Biochemical Processes
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.