Karina Maria Olbrich dos Santos

Researcher Embrapa Food Technology

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Role: Deputy Head of Research Center

Date of Hire: 05/03/2007

Registration: 325110

Mini-curriculum


graduation at Engenharia de Alimentos from Universidade Estadual de Campinas (1984), master's at CIÊNCIA DA NUTRIÇÃO from Universidade Estadual de Campinas (1990) and doctorate at CIÊNCIA DA NUTRIÇÃO from Universidade Estadual de Campinas (2000). Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on Science and Technology of the Food, acting on the following subjects: produtos lácteos probióticos, nutrição, lactobacillus acidophilus, suco de laranja and queijo de cabra.

Education


1980 - 1984

Graduação em Engenharia de Alimentos

Universidade Estadual de Campinas

Obtained year: 1984


1986 - 1990

Mestrado em CIÊNCIA DA NUTRIÇÃO

Universidade Estadual de Campinas

Title: O desenvolvimento histórico da ciência da nutrição em relação ao de outras ciências

Obtained year: 1990

Advisor: Admar Costa de Oliveira


1994 - 2000

Doutorado em CIÊNCIA DA NUTRIÇÃO

Universidade Estadual de Campinas

Title: Conhecimento e crenças sobre as vitaminas e o consumo de produtos vitamínicos

Obtained year: 2000

Advisor: Antônio de Azevedo Barros Filho


2019 - 2020

Pós-Doutorado em

Centro de Investigación en Ciencias de la Alimentación

Obtained year: 2020


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology
  2. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Microbiology
  3. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Avaliação e Controle de Qualidade de Alimentos
  4. Grande área: Health Sciences / Área: Nutrition / Subárea: Alimentação e Nutrição / Especialidade: Crenças Atitude e Comportamento do Consumidor
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.