Monica Caramez Triches Damaso - Team
Office of the Deputy Head of: Research and Development
Role: Supervisor II
Date of Hire: 05/05/2008
Registration: 330552
Mini-curriculum
bachelor's at Engenharia Química from Universidade Federal do Rio de Janeiro (1996), master's at Chemical Engineering from Universidade Federal do Rio de Janeiro (1999) and doctorate at Chemical Engineering from Universidade Federal do Rio de Janeiro (2003). Has experience in Chemical Engineering, focusing on Biochemical Processes, acting on the following subjects: thermomyces lanuginosus, fermentação semi-sólida, lipase, aspergillus niger and pichia pastoris.
Education
1992 - 1996
Graduação em Engenharia Química
Universidade Federal do Rio de Janeiro
Obtained year: 1996
1997 - 1999
Mestrado em ENGENHARIA de Processos Quimicos e Bioquimicos
Universidade Federal do Rio de Janeiro
Title: Produção de endoxilanases termoestáveis por Thermomyces lanuginosus IOC-4145 em meio semi-sólido
Obtained year: 1999
Advisor: NEI PEREIRA JUNIOR e CAROLINA MARIA M C. ANDRADE
1999 - 2003
Doutorado em ENGENHARIA de Processos Quimicos e Bioquimicos
Universidade Federal do Rio de Janeiro
Title: Desenvolvimento de processo para produção de xilanase termofílica utilizando linhagem selvagem e sistemas de expressão heteróloga
Obtained year: 2003
Advisor: Nei Pereira Junior
2006 - 2006
Pós-Doutorado em
Embrapa Agroindústria de Alimentos
Obtained year: 2006
2003 - 2006
Pós-Doutorado em
Embrapa Agroindústria de Alimentos
Obtained year: 2006
2012 - 2013
Pós-Doutorado em
Instituto Militar de Engenharia
Obtained year: 2013
Areas of expertise
- Grande área: Engineering / Área: Chemical Engineering / Subárea: Industrial Chemical Engineering Processes / Especialidade: Biochemical Processes
- Grande área: Engineering / Área: Chemical Engineering / Subárea: Processos Fermentativos
- Grande área: Engineering / Área: Chemical Engineering / Subárea: Tecnologia Enzimática
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology
- Grande área: Biological Sciences / Área: Microbiology / Subárea: Applied Microbiology / Especialidade: Industrial and Fermentation Microbiology
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Multidisciplinary