Monica Caramez Triches Damaso

Researcher Embrapa Agroenergy

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Role: Supervisor II

Date of Hire: 05/05/2008

Registration: 330552

Mini-curriculum


bachelor's at Engenharia Química from Universidade Federal do Rio de Janeiro (1996), master's at Chemical Engineering from Universidade Federal do Rio de Janeiro (1999) and doctorate at Chemical Engineering from Universidade Federal do Rio de Janeiro (2003). Has experience in Chemical Engineering, focusing on Biochemical Processes, acting on the following subjects: thermomyces lanuginosus, fermentação semi-sólida, lipase, aspergillus niger and pichia pastoris.

Education


1992 - 1996

Graduação em Engenharia Química

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Obtained year: 1996


1997 - 1999

Mestrado em ENGENHARIA de Processos Quimicos e Bioquimicos

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Title: Produção de endoxilanases termoestáveis por Thermomyces lanuginosus IOC-4145 em meio semi-sólido

Obtained year: 1999

Advisor: NEI PEREIRA JUNIOR e CAROLINA MARIA M C. ANDRADE


1999 - 2003

Doutorado em ENGENHARIA de Processos Quimicos e Bioquimicos

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Title: Desenvolvimento de processo para produção de xilanase termofílica utilizando linhagem selvagem e sistemas de expressão heteróloga

Obtained year: 2003

Advisor: Nei Pereira Junior


2006 - 2006

Pós-Doutorado em

Embrapa Agroindústria de Alimentos

Obtained year: 2006


2003 - 2006

Pós-Doutorado em

Embrapa Agroindústria de Alimentos

Obtained year: 2006


2012 - 2013

Pós-Doutorado em

Instituto Militar de Engenharia

Obtained year: 2013


Areas of expertise


  1. Grande área: Engineering / Área: Chemical Engineering / Subárea: Industrial Chemical Engineering Processes / Especialidade: Biochemical Processes
  2. Grande área: Engineering / Área: Chemical Engineering / Subárea: Processos Fermentativos
  3. Grande área: Engineering / Área: Chemical Engineering / Subárea: Tecnologia Enzimática
  4. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology
  5. Grande área: Biological Sciences / Área: Microbiology / Subárea: Applied Microbiology / Especialidade: Industrial and Fermentation Microbiology
  6. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Multidisciplinary
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.