Cristina Yoshie Takeiti - Team
Office of the Deputy Head of: Research and Development
Sector: Operational Units
Date of Hire: 01/12/2008
Registration: 333966
Mini-curriculum
Graduation at Engenharia de Alimentos from Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (1997), master's at Science and Technology of the Food from Universidade Estadual de Campinas (2002) and doctorate at Science and Technology of the Food from Universidade Estadual de Campinas (2007). She is currently full professor at Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro. Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on Science and Technology of the Food, acting on the following subjects: extrusão, sorgo, filmes, extrusion and soro de leite.
Education
1993 - 1997
Graduação em Engenharia de Alimentos
Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho
Title: Estagio Supervisionado em Unidades Processadoras de Oleos e Gorduras Vegetais
Obtained year: 1997
Advisor: Prof Dr. Crispin Humberto Garcia Cruz
1999 - 2002
Mestrado em Alimentos e Nutrição
Universidade Estadual de Campinas
Title: Influencia do Tratamento Termico sobre as Propriedades Funcionais de Isolados Proteicos de Soja e de seus Hidrolisados Enzimaticos
Obtained year: 2002
Advisor: Prof Dra. Flavia Maria Netto
2003 - 2007
Doutorado em Tecnologia de Alimentos
Universidade Estadual de Campinas
Title: Estudo da influência da transição vítrea sobre processo de aglomeração de maltodextrinas por via úmida
Obtained year: 2007
Advisor: Fernanda Paula Collares
2007 - 2008
Pós-Doutorado em
Universidade Estadual de Campinas
Obtained year: 2008
Areas of expertise
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Diet and Nutritional Food Technology
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Plant Product Technology
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Agronomy / Subárea: Tecnologia de Extrusão