Cristina Yoshie Takeiti

Researcher Embrapa Food Technology

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Sector: Operational Units

Date of Hire: 01/12/2008

Registration: 333966

Mini-curriculum


Graduation at Engenharia de Alimentos from Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (1997), master's at Science and Technology of the Food from Universidade Estadual de Campinas (2002) and doctorate at Science and Technology of the Food from Universidade Estadual de Campinas (2007). She is currently full professor at Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro. Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on Science and Technology of the Food, acting on the following subjects: extrusão, sorgo, filmes, extrusion and soro de leite.

Education


1993 - 1997

Graduação em Engenharia de Alimentos

Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho

Title: Estagio Supervisionado em Unidades Processadoras de Oleos e Gorduras Vegetais

Obtained year: 1997

Advisor: Prof Dr. Crispin Humberto Garcia Cruz


1999 - 2002

Mestrado em Alimentos e Nutrição

Universidade Estadual de Campinas

Title: Influencia do Tratamento Termico sobre as Propriedades Funcionais de Isolados Proteicos de Soja e de seus Hidrolisados Enzimaticos

Obtained year: 2002

Advisor: Prof Dra. Flavia Maria Netto


2003 - 2007

Doutorado em Tecnologia de Alimentos

Universidade Estadual de Campinas

Title: Estudo da influência da transição vítrea sobre processo de aglomeração de maltodextrinas por via úmida

Obtained year: 2007

Advisor: Fernanda Paula Collares


2007 - 2008

Pós-Doutorado em

Universidade Estadual de Campinas

Obtained year: 2008


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Diet and Nutritional Food Technology
  2. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Plant Product Technology
  3. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Agronomy / Subárea: Tecnologia de Extrusão
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.