Andre de Souza Dutra

Analyst Embrapa Food Technology

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Technology Transfer

Role: Deputy Head of Research Center

Date of Hire: 30/12/2008

Registration: 335615

Mini-curriculum


graduate at Engenharia Agrônomica from Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (2004) and master's at Science and Technology of the Food from Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (2006). Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on Evaluation and Quality control of Foods, acting on the following subjects: minimilho, textura, cor, oxidação lipídica and sensorial.

Education


1999 - 2004

Graduação em Engenharia Agrônomica

Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro

Obtained year: 2004


2005 - 2006

Mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos

Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro

Title: Efeito do Tratamento Térmico na Qualidade de Pimentas em Conserva

Obtained year: 2006

Advisor: Angela Aparecida Lemos Furtado


2006 - 2010

Doutorado em Ciência e Tecnologia de Alimentos

Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro

Title: Efeitos da pasteurização nas características físico-químicas, nutricionais, icrobiológicas e enzimáticas do suco da tangerina Murcote

Obtained year: 2010

Advisor: Angela Aparecida Lemos Furtado


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Quality Assessment and Control
  2. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Post-Harvest Physiology
  3. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Chemistry, Physics, Physicochemistry, and Biochemistry of Raw Food Materials
  4. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food engineering / Especialidade: Food storage
  5. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Standards, Legislation and Inspection
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.