Andre de Souza Dutra - Team
Office of the Deputy Head of: Technology Transfer
Role: Deputy Head of Research Center
Date of Hire: 30/12/2008
Registration: 335615
Mini-curriculum
graduate at Engenharia Agrônomica from Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (2004) and master's at Science and Technology of the Food from Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (2006). Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on Evaluation and Quality control of Foods, acting on the following subjects: minimilho, textura, cor, oxidação lipídica and sensorial.
Education
1999 - 2004
Graduação em Engenharia Agrônomica
Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro
Obtained year: 2004
2005 - 2006
Mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos
Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro
Title: Efeito do Tratamento Térmico na Qualidade de Pimentas em Conserva
Obtained year: 2006
Advisor: Angela Aparecida Lemos Furtado
2006 - 2010
Doutorado em Ciência e Tecnologia de Alimentos
Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro
Title: Efeitos da pasteurização nas características físico-químicas, nutricionais, icrobiológicas e enzimáticas do suco da tangerina Murcote
Obtained year: 2010
Advisor: Angela Aparecida Lemos Furtado
Areas of expertise
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Quality Assessment and Control
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Post-Harvest Physiology
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Chemistry, Physics, Physicochemistry, and Biochemistry of Raw Food Materials
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food engineering / Especialidade: Food storage
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Standards, Legislation and Inspection