Diego Savio Vasconcelos de Oliveira

Technician Embrapa Mid-North

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Administration

Sector: Personnel Management

Role: Supervisor III

Date of Hire: 03/03/2009

Registration: 336476

Mini-curriculum


Graduated in Food Technology by IFPI (2007) and in Biological Sciences by UFPI (2009), Specialist in Food Quality Control by IFPI (2014), Master in Food and Nutrition by UFPI (2016). Collaborated in the Research Laboratory in Microbiology at the Center of Health Sciences of the UFPI. He has experience in the postharvest of fruits and in Microbiology with emphasis on bacteriology and molecular biology of microorganisms, working mainly on the following topics: Staphylococcus sp and Coliforms. He currently supervises the laboratories of Embrapa Mid-North in Teresina.

Education


2005 - 2007

Centro Estadual de Educação Profissional em Saúde Mons. José L.B. Cortez

Obtained year: 2007


2004 - 2009

Graduação em Ciências Biológicas

Universidade Federal do Piauí

Obtained year: 2009


2004 - 2007

Graduação em Tecnologia em Alimentos

Instituto Federal do Piauí

Title: Avaliação da Qualidade Físico-química e Microbiológica de caldos de cana comercializados na cidade de Teresina, Piauí

Obtained year: 2007

Advisor: Robson Alves da Silva


2013 - 2014

Especialização em Especialização em Controle de Qualidade de Alimentos

Instituto Federal de Educação,Ciência e Tecnologia do Piauí

Title: Caracterização Fenotípica quanto à produção de biofilme e susceptibilidade a antimicrobianos por estirpes de Escherichia coli isoladas de leite e queijo.

Obtained year: 2014

Advisor: Lidiana de Siqueira Nunes


2014 - 2016

Mestrado em Alimentos e Nutrição

Universidade Federal do Piauí

Title: Adaptabilidade e estabilidade de ferro e zinco, caracterização química, tempo de cocção e produtividade de linhagens de feijão-caupi.

Obtained year: 2016

Advisor: Maurisrael de Moura Rocha


Areas of expertise


  1. Grande área: Biological Sciences / Área: Microbiology / Subárea: Microbiologia Médica
  2. Grande área: Biological Sciences / Área: Microbiology / Subárea: Microbiologia de Alimentos
  3. Grande área: Biological Sciences / Área: Genetics / Subárea: Molecular and Microorganism Genetics
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.