Renata Valeriano Tonon

Researcher Embrapa Food Technology

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Sector: Operational Units

Date of Hire: 20/10/2010

Registration: 348986

Mini-curriculum


Degree (2002), master (2005) and Ph.D. (2009) in Food Engineering by the University of Campinas (UNICAMP), with part of the Ph.D. performed at the Centre de Cooperation Internationale en Recherche Agronomique pour le Développement (CIRAD), at Montpellier/France. Experience in Food Engineering. Science and Technology,acting mainly on the following subjects: extraction, concentration and microencapsulation of bioactive compounds, reuse of agroindustry wastes, development of natural ingredients and food physicochemical properties. Nowdays, she is a researcher at Embrapa Food Technology and acts as a professor in the Graduate Program in Food Science of the Federal University of Rio de Janeiro (UFRJ).

Education


1998 - 2002

Graduação em Engenharia de Alimentos

Universidade Estadual de Campinas

Obtained year: 2002


2003 - 2005

Mestrado em Engenharia de Alimentos

Universidade Estadual de Campinas

Title: Influência das variáveis de processo sobre a cinética de desidratação osmótica de tomate em soluções ternárias de cloreto de sódio e sacarose

Obtained year: 2005

Advisor: Miriam Dupas Hubinger


2005 - 2009

Doutorado em Engenharia de Alimentos

Universidade Estadual de Campinas

Title: Secagem por atomização do suco de açaí: Influência das variáveis de processo, qualidade e estabilidade do produto

Obtained year: 2009

Advisor: Miriam Dupas Hubinger


2009 - 2010

Pós-Doutorado em

Universidade Estadual de Campinas

Obtained year: 2010


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Ciê / Subárea: Food Technology / Especialidade: Microencapsulaç
  2. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Ciê / Subárea: Food Technology / Especialidade: Spray Drying
  3. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Ciê / Subárea: Food engineering / Especialidade: Secagem de Alimentos
  4. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Ciê / Subárea: Food Technology / Especialidade: Processos de Separaç
  5. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Ciê / Subárea: Food engineering / Especialidade: Desidrataç
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.