Renata Valeriano Tonon - Team
Office of the Deputy Head of: Research and Development
Sector: Operational Units
Date of Hire: 20/10/2010
Registration: 348986
Mini-curriculum
Degree (2002), master (2005) and Ph.D. (2009) in Food Engineering by the University of Campinas (UNICAMP), with part of the Ph.D. performed at the Centre de Cooperation Internationale en Recherche Agronomique pour le Développement (CIRAD), at Montpellier/France. Experience in Food Engineering. Science and Technology,acting mainly on the following subjects: extraction, concentration and microencapsulation of bioactive compounds, reuse of agroindustry wastes, development of natural ingredients and food physicochemical properties. Nowdays, she is a researcher at Embrapa Food Technology and acts as a professor in the Graduate Program in Food Science of the Federal University of Rio de Janeiro (UFRJ).
Education
1998 - 2002
Graduação em Engenharia de Alimentos
Universidade Estadual de Campinas
Obtained year: 2002
2003 - 2005
Mestrado em Engenharia de Alimentos
Universidade Estadual de Campinas
Title: Influência das variáveis de processo sobre a cinética de desidratação osmótica de tomate em soluções ternárias de cloreto de sódio e sacarose
Obtained year: 2005
Advisor: Miriam Dupas Hubinger
2005 - 2009
Doutorado em Engenharia de Alimentos
Universidade Estadual de Campinas
Title: Secagem por atomização do suco de açaí: Influência das variáveis de processo, qualidade e estabilidade do produto
Obtained year: 2009
Advisor: Miriam Dupas Hubinger
2009 - 2010
Pós-Doutorado em
Universidade Estadual de Campinas
Obtained year: 2010
Areas of expertise
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Ciê / Subárea: Food Technology / Especialidade: Microencapsulaç
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Ciê / Subárea: Food Technology / Especialidade: Spray Drying
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Ciê / Subárea: Food engineering / Especialidade: Secagem de Alimentos
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Ciê / Subárea: Food Technology / Especialidade: Processos de Separaç
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Ciê / Subárea: Food engineering / Especialidade: Desidrataç