Rogerio Oliveira Jorge

Researcher Embrapa Temperate Agriculture

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Sector: Núcs Temáticos de Frutas e Hortaliças

Date of Hire: 07/03/2012

Registration: 359975

Mini-curriculum


graduate at Engenharia Agronômica from Universidade Federal de Pelotas (1988) and master's at Agronomy from Universidade Federal de Pelotas (1995). Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on After Harvest Physiology

Education


1981 - 1983

Curso Técnico Profissionalizante em Técnico em Agropecuária

Conjunto Agrotécnico "Visconde da Graça"

Obtained year: 1983


1984 - 1988

Graduação em Engenharia Agronômica

Universidade Federal de Pelotas

Obtained year: 1988


2019 - 2021

Especialização em MBA em Gestão de Projetos

Universidade de São Paulo

Title: Gestão do conhecimento nas principais empresas Olivícolas da região Sul do Brasil

Obtained year: 2021

Advisor: Marcella Nunes de Freitas


1991 - 1995

Mestrado em Agronomia

Universidade Federal de Pelotas

Title: Efeito da época de colheita e sistemas de embalagens na frigoconservação de pêras asiáticas (Pyrus serotina, Rehder), CV Século XX.

Obtained year: 1995

Advisor: Rufino Fernando Flores Cantillano


2007 - 2010

Doutorado em Ciência e Tecnologia de Alimentos

Universidade Federal de Pelotas

Title: Caracterização de Azeites Virgem Extra "Gourmet" Varietais e "Blends" Comercializados no Mercado do Rio Grande do Sul

Obtained year: 2010

Advisor: Rui Carlos Zambiazi


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Caracterização dos Fitoquímicos e Estabilidade de óleos Vegetais
  2. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Identificação, Quantificação e Estabilidade de Fitoquímicos
  3. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Quality Assessment and Control
  4. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Tecnologia Oleícola
  5. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Standards, Legislation and Inspection
  6. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Post-Harvest Physiology
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.