Rodrigo da Costa Gomes

Researcher Embrapa Beef Cattle

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Sector: Grupo de Pesquisa Sist Prod

Date of Hire: 28/05/2012

Registration: 360226

Mini-curriculum


BS degree in Animal Science at Dom Bosco Catholic University (Campo Grande, MS, Brazil), with MS and PhD degrees in Animal Science at College fo Animal Science and Food Engineering of University of Sao Paulo (Pirassununga, SP, Brazil). Assistant professor of Department of Animal Science of State University of Londrina (Londrina, PR, Brazil) from 2011 to 2012. Currently research scientist in Animal Nutrition at Embrapa Beef Cattle since 2012, developing studies and technologies in nutritional practices for grazing cattle, nutritional plans for intensive finishing, genetic improvement for feed efficiency, GHG emissions in the beef industry, beef prodution in livestock-crop-forestry integrated systems and information and communication technologies for livestock. Lecturer in these areas and partner of private initiative in search of innovations in the areas of beef cattle nutrition and production.

Education


2000 - 2003

Graduação em Curso de Zootecnia

Universidade Católica Dom Bosco

Title: Desempenho, consumo de nutrientes e características de carcaça de bovinos jovens Beefalo-Nelore, castrados e não castrados, confinados e suplementados em pastagem

Obtained year: 2003

Advisor: Luis Carlos Vinhas Ítavo


2019 - 2021

Especialização em MBA USP/Esalq em Gestão de Projetos EAD

Universidade de São Paulo

Title: Escritório de gerenciamento de projetos: estudo de caso de uma empresa de pesquisa agropecuária

Obtained year: 2021

Advisor: Marcella Nunes de Freitas


2004 - 2005

Mestrado em Qualidade e Produtividade Animal

Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos Universidade de São Paulo

Title: Efeitos da suplementação de leveduras vivas (Saccharomyces cerevisiae1026), de monensina e da combinação de ambos aditivos no desempenho e características de carcaça de novilhos Nelore confinados

Obtained year: 2005

Advisor: Paulo Roberto Leme


2006 - 2009

Doutorado em Qualidade e Produtividade Animal

Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos Universidade de São Paulo

Title: Metabolismo protéico, composição corporal, características de carcaça e qualidade de carne de novilhos Nelore (Bos indicus) em função de seu consumo alimentar residual

Obtained year: 2009

Advisor: Paulo Roberto Leme


2009 - 2012

Pós-Doutorado em

Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos Universidade de São Paulo

Obtained year: 2012


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Animal Science
  2. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Animal Science / Subárea: Animal Production
  3. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Animal Science / Subárea: Nutrition and Animal Feed
  4. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Animal Science / Subárea: Nutrition and Animal Feed / Especialidade: Animal Feed Assessment
  5. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Animal Science / Subárea: Domestic Animal Genetics and Breeding
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.