Rodrigo da Costa Gomes - Team
Office of the Deputy Head of: Research and Development
Sector: Grupo de Pesquisa Sist Prod
Date of Hire: 28/05/2012
Registration: 360226
Mini-curriculum
BS degree in Animal Science at Dom Bosco Catholic University (Campo Grande, MS, Brazil), with MS and PhD degrees in Animal Science at College fo Animal Science and Food Engineering of University of Sao Paulo (Pirassununga, SP, Brazil). Assistant professor of Department of Animal Science of State University of Londrina (Londrina, PR, Brazil) from 2011 to 2012. Currently research scientist in Animal Nutrition at Embrapa Beef Cattle since 2012, developing studies and technologies in nutritional practices for grazing cattle, nutritional plans for intensive finishing, genetic improvement for feed efficiency, GHG emissions in the beef industry, beef prodution in livestock-crop-forestry integrated systems and information and communication technologies for livestock. Lecturer in these areas and partner of private initiative in search of innovations in the areas of beef cattle nutrition and production.
Education
2000 - 2003
Graduação em Curso de Zootecnia
Universidade Católica Dom Bosco
Title: Desempenho, consumo de nutrientes e características de carcaça de bovinos jovens Beefalo-Nelore, castrados e não castrados, confinados e suplementados em pastagem
Obtained year: 2003
Advisor: Luis Carlos Vinhas Ítavo
2019 - 2021
Especialização em MBA USP/Esalq em Gestão de Projetos EAD
Universidade de São Paulo
Title: Escritório de gerenciamento de projetos: estudo de caso de uma empresa de pesquisa agropecuária
Obtained year: 2021
Advisor: Marcella Nunes de Freitas
2004 - 2005
Mestrado em Qualidade e Produtividade Animal
Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos Universidade de São Paulo
Title: Efeitos da suplementação de leveduras vivas (Saccharomyces cerevisiae1026), de monensina e da combinação de ambos aditivos no desempenho e características de carcaça de novilhos Nelore confinados
Obtained year: 2005
Advisor: Paulo Roberto Leme
2006 - 2009
Doutorado em Qualidade e Produtividade Animal
Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos Universidade de São Paulo
Title: Metabolismo protéico, composição corporal, características de carcaça e qualidade de carne de novilhos Nelore (Bos indicus) em função de seu consumo alimentar residual
Obtained year: 2009
Advisor: Paulo Roberto Leme
2009 - 2012
Pós-Doutorado em
Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos Universidade de São Paulo
Obtained year: 2012
Areas of expertise
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Animal Science
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Animal Science / Subárea: Animal Production
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Animal Science / Subárea: Nutrition and Animal Feed
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Animal Science / Subárea: Nutrition and Animal Feed / Especialidade: Animal Feed Assessment
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Animal Science / Subárea: Domestic Animal Genetics and Breeding