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This project aims to evaluate the potential use of species of the Leguminosae family that occur in the State of Amapá and to prospect for microorganisms and associated bioactive compounds for use in agriculture and the food industry.
The objectives of this study are to evaluate the richness of species of the Leguminosae family in the State of Amapá; to isolate and characterize the diversity and symbiotic efficiency of rhizobes obtained from these species; to isolate and chara ...

Status: Completed     Start date: Sat Dec 01 00:00:00 GMT-03:00 2018

This project that integrates the AgroNano Network aims to develop new materials of biological origin - Biodegradable compounds - from renewable sources, using nanotechnology and advanced characterization techniques. In other words, it aims to develop bionanocomposites containing nanoparticles out of agricultural products and by-products, adding value to different supply chains. As a result of this proposal, different products are expected to be obtained: cellulose nanostructures, nanostructured

Status: Completed     Start date: Fri Apr 01 00:00:00 GMT-03:00 2011

Cowpea bean cultivars biofortified plants with high commercial value, with production potential for green beans and snap beans, define a plant ideotype for green bean production, and select strains of rhizobia and actinobacteria to promote increased productivity of selected cowpea genotypes .


Considering that the development of low-cost technologies such as the biofortification of cowpea bean cultivars and the co-inoculation of cowpea bean with rhizobium and other growth-pr

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Status: Completed     Start date: Fri Jul 01 00:00:00 GMT-03:00 2022

The banana tree is cultivated in a total area of 456 thousand hectares in Brazil, distributed among all the Federative Units, reaching a production of 6.63 million tons. The planted area varies between 174 ha in the Federal District and 64.9 thousand ha in the State of Bahia and the productivity between 24.8 tons per ha in the state of Rio Grande do Norte and 7.9 tons per ha in the State of Rio de Janeiro.

According to a survey by the IBGE, in the State of Amapá in 2017, among the 3,0

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Status: Completed     Start date: Thu Sep 01 00:00:00 GMT-03:00 2022

The availability of water for domestic, industrial, and agricultural use is of fundamental importance to the social and economic development of the arid and semi-arid regions. In the Brazilian semi-arid region, agricultural exploration is becoming more and more dependent on irrigation. Unfortunately, with the increase of irrigated areas, associated with the inadequate management of soil and water, the progressive increase of soil salinisation levels has been observed. In addition, the population

Status: Completed     Start date: Fri Apr 01 00:00:00 GMT-03:00 2011

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A Embrapa Agroindústria Tropical vem trabalhando no desenvolvimento de produtos/processos para oferecer novas opções de ingredientes e inovação industrial, a serem incorporados pelo setor produtivo. Esses processos contemplam um conjunto de operações unitárias escalonáveis, desenvolvidas e ancoradas por ferramentas quimiométricas, preservando e concentrando os componentes de interesse, e gerando produtos provenientes de tecnologias robustas com perspectivas reais de absorção pela indústria alime ...

Status: In progress     Start date: Sat May 01 00:00:00 GMT-03:00 2021

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Com o objetivo de produzir alimentos que atendam o público vegetariano, vegano, flexitarianos e pessoas com restrições alimentares, o mercado demanda alimentos derivados de frutas, hortaliças e grãos. Dentre estes alimentos de base vegetal, destacam-se os análogos e substitutos de queijo, cujo crescimento em 2019 foi de 23,5%, com relação ao ano anterior, ampliando uma excelente oportunidade de mercado. Diversos produtos análogos de queijo podem ser encontrados no mercado, variando a composição ...

Status: In progress     Start date: Sat May 01 00:00:00 GMT-03:00 2021

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Flores e plantas ornamentais sempre estiveram presentes ao longo da história humana, seja pela função paisagística, ornamental ou religiosa. Como atividade agrícola, a floricultura tem uma dinâmica diferente. A utilização de espécies nativas dos diferentes ecossistemas brasileiros pode constituir uma alternativa de produtos diferenciados, regionais para os diferentes setores da floricultura, onde há predominância de exóticas. Entre as espécies nativas de alto valor ornamental exploradas, observa ...

Status: In progress     Start date: Sat May 01 00:00:00 GMT-03:00 2021

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O agronegócio brasileiro correspondeu a 21,4% do PIB, no ano de 2019, com incremento de 1,89% em relação ao ano anterior. A alta produtividade da agricultura brasileira é conseguida pelo uso intensivo de insumos agrícolas, como os fertilizantes sintéticos. Dito isto, o desenvolvimento de tecnologias de base biológica, pela utilização de microrganismos promotores de crescimento, apresenta-se como alternativa viável, pois aumentam a sustentabilidade ambiental e econômica de nossos sistemas produti ...

Status: In progress     Start date: Sat May 01 00:00:00 GMT-03:00 2021

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O crescimento rápido da população global aumentou a demanda por alimentos. Neste contexto, o uso de subprodutos alimentares pode ser crucial para auxiliar na alimentação da população mundial. O caju (Anacardium occidentale L.) e seu fruto, a castanha são as culturas mais importantes nas regiões tropicais. O pedúnculo tem sido utilizado na produção de sucos, deixando, no entanto, uma enorme quantidade de resíduos agroindustriais mal aproveitados. Recentemente, a Embrapa investigou essa fibra resi ...

Status: In progress     Start date: Tue Dec 01 00:00:00 GMT-03:00 2020