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Autoria: KIELAK, A. M.; CASTELLANE, T. C. L.; CAMPANHARO, J. C.; COLNAGO, L. A.; COSTA, O. Y. A.; SILVA, M. L. C.; VAN VEEN, J. A.; LEMOS, E. G. M.; KURAMAE, E. E.
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Autoria: CARAVIERI, F. A.; FERREIRA, A. J.; FERREIRA, A.; CLIVATI, D.; MIRANDA, V. F. O. de; ARAÚJO, W. L. The species of bacteria associated with the traps of the carnivorous plants Utricularia hydrocarpa Vahl and Genlisea filiformis A. St.-Hil. were identified by analysing 16S rRNA gene libraries. We obs... ... |
Autoria: NAVARRETE, A. A.; DINIZ, T. R.; BRAGA, L. P. P.; SILVA, G. G. Z.; FRANCHINI, J. C.; ROSSETTO, R.; EDWARDS, R. A.; TSAI, S. M. This study focused on the effects of organic and inorganic amendments and straw retention on the microbial biomass (MB) and taxonomic groups of bacteria in sugarcane-cultivated soils in a greenhouse m... ... |
Autoria: CAMPOLINO, M. L.; LANA, U. G. de P.; GOMES, E. A.; COELHO, A. M.; SOUSA, S. M. de Despite the lower reactivity of natural phosphates compared to soluble fertilizers, their P bioavailability can increase over the cultivation years, due to the physicochemical processes and the activi... ... |
Autoria: GOMES, E. A.; LANA, U. G. de P.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.; GUIMARAES, L. J. M. Dentre os principais fatores que limitam a produção de milho em áreas de Cerrado no Brasil destacam-se a acidez do solo, a toxicidade de alumínio e um baixo nível de nutrientes disponíveis, especialme... ... |
Autoria: SANTOS, M. de S. dos; KAVAMURA, V. N.; REYNALDO, E. F.; SOUZA, D. T.; SILVA, E. H. F. M. da; MAY, A. The purpose of this study was to evaluate the structure of bacterial communities at two agricultural fields in Brazil (Paraná (PR) and Bahia (BA) states) with a history of high and low productivity of... ... |
Autoria: LYRA, M. do C. C. P. de; TAKETANI, R. G.; FREITAS, A. D. S. de; SILVA, C. E. R. S. e; MERGULHÃO, A. C. do E. S.; SILVA, M. L. R. B. da; ANTUNES, J. E. L. S.; ARAÚJO, A. S. F. de; GIACHETTO, P. F. Abstract: Studies evaluating the structure and diversity of bacterial communities in arid environments including the rhizosphere of local and adapted plant species are important. Therefore, we used a... ... |
Autoria: KAVAMURA, V. N.; ROBINSON, R. J.; HUGHES, D.; CLARK, I. M.; ROSSMANN, M.; MELO, I. S. de; HIRSCH, P. R.; MENDES, R.; MAUCHLINE, T. H. Abstract: The development of dwarf wheat cultivars combined with high levels of agrochemical inputs during the green revolution resulted in high yielding cropping systems. However, changes in wheat cu... ... |
Autoria: COSTA, L. S. A. S.; FARIA, M. R. de; CHIARAMONTE, J. B.; ROSSMANN, M.; BETTIOL, W.; MENDES, R. The rhizosphere microbiome is essential for health and development of plants, providing protection against pests and diseases. Domestication of plant species may have affected the biodiversity of micr... ... |
Autoria: COELHO, C.; FURTADO, A. L. dos S.; CANTÃO, M.; NICOLÁS, M.; RODRIGUES, C. A. G.; RODRIGUES, E.; DINIZ, C.; SILVA, V.; CESAR, D. A degradação de pastagens é um problema mundial. No Brasil, esse problema afeta a sustentabilidade da pecuária. Em São Paulo, estima-se que em torno de 9.800.000 ha sejam ocupados pela pecuária, princ... ... |
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