Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: LOPES, R. M.; COSTA, T. da S. A.; GIMENES, M. A.; SILVEIRA, D.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: FUZIKAWA, I. H. de S.; HENRIQUE, W.; COSTA, F. S. de; AFERRI, G.; ALENCAR, M. M. de; ESTEVES, S. N.; PEREIRA, A. S. C.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: SANNOMIYA, M.; RODRIGUES, C. M.; OLIVEIRA, G. C. A.; CARVALHO, J. C. S.; COSTA, L. S. DA; SPADARI, C. DE C.; FERREIRA, M. J. P.; VILEGAS, W.; ISHIDA, K.

Ethnopharmacological relevance: Byrsonima fagifolia Niedenzu (Malpighiaceae) and other Byrsonima species are popularly employed in Brazilian traditional medicine in the form of preparations as cicatri... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: PESSANHA, K. L. F.; FARIAS, M. G.; CARVALHO, C. W. P. de; GODOY, R. L. de O.

Edible films are an alternative to synthetic materials used for packaging foods. The aim of this study was to develop and characterize films made from cassava starch, freeze-dried acai and glycerol. T... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: HORNUNG, P. S.; SILVEIRA, A. C. da; LAZZAROTTO, S. R. da S.; SIQUEIRA, G. L. de A. de; SCHNITZLER, E.; RIBANI, R. H.; LAZZAROTTO, M.

Starches are applied in several fields of industry. Amylose and amylopectin (natural polymers) constitute the starch in vegetable cells. In some processes native starches cannot support high stress co... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: SILVA, N. C. da; ASSIS, O. B. G. de; SARTORI, A. G. de O.; ALENCAR, S. M. de; MARTELLI-TOSI, M.

The polymeric suspension of chitosan (Ch) has been an effective media for the extraction of total phenolic compounds (TPC) from the acerola by-product. It facilitates the subsequent production of nano... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: MELO, P. E. F.; SILVA, A. P. M.; MARQUES, F. P.; RIBEIRO, P. R. V.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; BRITO, E. S. de; LIMA, J. R.; AZEREDO, H. M. C. de

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: CORRÊA, C. L.; MIDORIKAWA, G. E. O.; FERREIRA FILHO, E. X.; NORONHA, E. F.; ALVES, G. S. C.; TOGAWA, R. C.; SILVA JUNIOR, O. B.; COSTA, M. M. do C.; GRYNBERG, P.; MILLER, R. N. G.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: VASCONCELOS, H. P.; CANTERI, M. G.; GODOY, C. V.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: AZEREDO, H. M. C. de; OTONI, C. G.; MATTOSO, L. H. C.

Edible films and coatings (EFC) are macromolecular-based structures forming thin layers that are usually studied as tools to improve food stability, sometimes being considered as parts of both the pac... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.