Busca de Publicações
Filtrar por:
|
Autoria: SILVA, J. do N.; MASCARIN, G. M.; LOPES, R. B.; FREIRE, D. M. G. Abstract: Agro-industrial waste byproducts are commonly inexpensive organic nutritional sources for production of filamentous fungi, and selection of an optimal bioreactor is a key factor for attainin... ... |
Autoria: HASSUM, I. C.; SOUZA, H. A. de; LEAL, T. M.; TAVARES, R. de K. O.; ARAUJO NETO, R. B. de; NUNES, J. de O.; PEREIRA NETO, J. A. Verminosis in small ruminants can render rural activity impractical, which is still controlled through the administration of anthelmintics. The present study evaluated four agro-industrial residues as... ... |
Autoria: NASCIMENTO, R. Q.; RIBEIRO, C. V. D. M.; COLAUTO, N. B.; SILVA, L. da; LEMOS, P. V. F.; FERREIRA, E. de S.; LINDE, G. A.; MACHADO, B. A. S.; TAVARES, P. P. L. G.; BIASOTO, A. C. T.; GUEZ, M. A. U.; CARVALHO, N.; ASSIS, D. de J.; SILVA, J. B. A. da; SOUZA, C. O. de Abstrcat: Edible insects are a potential alternative food source of high feed conversion efficiency and protein content. Zophobas atratus is an edible insect that adapts to different diets, enabling s... ... |
Autoria: MALAFAIA, C. B.; REIS, N. P. S.; SOARES, P. A. G.; SOUZA, M. P. DE; BASTOS, M. do S. R.; HOULLOU, L. M.; ALBUQUERQUE, P. B. S. DE
|
Autoria: BIASOTO, A. C. T.; DUTRA, M. DA C. P.; AMORIM, T. A.; ARAÚJO, A. J. DE B. Traditional methods for producing grape juice involve steps such as destemming, crushing, maceration, pasteurization, and bottling, where the process yield (<70%) poses a problem for producing compani... ... |
Autoria: LIMA, G. G. de; SCHOENHERR, Z. C. P.; MAGALHAES, W. L. E.; TAVARES, L. B. B.; HELM, C. V. By seeding fungus on top of industry residues, a mycelium can grow and form a compact network structure; however, it may not develop due to lack of optimal nutrients from the substrate. Consequently,... ... |
Autoria: FAVARO, C. P.; BARALDI, I. J.; CASCIATORI, F. P.; FARINAS, C. S. Soluble coffee offers the combined benefits of high added value and practicality for its consumers. The hydrolysis of coffee polysaccharides by the biochemical route, using enzymes, is an eco-friendly... ... |
Autoria: FIGUEIREDO, M. C. B. de; MOTA, F. S. B.; RODRIGUES, G. S.; CALDEIRA-PIRES, A.; ROSA, M. de F.; VIEIRA, V. de P. P. B.
|
Autoria: TAVARES, P.; NASCIMENTO, R.; ANDRADE, R.; BIASOTO, A. C. T.; DRUZIAN, J.; SOUZA, C. de The objective of this work was to characterize the agro-industrial residue of the ?BRS Magna? grape in order to evaluate its industrial potential. |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.