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Autoria: WREGE, M. S.; FAORO, I. D.; HERTER, F. G.; PANDOLFO, C.; ALMEIDA, I. R. de; FILIPPINI ALBA, J. M.; PEREIRA, J. F. M. A pera está entre as frutas de maior interesse comercial no mundo e é a fruta mais importada pelo Brasil. A produção brasileira é muito pequena, e a qualidade da fruta não tem padrão comercial adequad... ... |
Autoria: RICCE, W. da S.; ROBERTO, S. R.; TONIETTO, J.; CARAMORI, P. H. Paraná is the fourth largest grape producing state in Brazil and the cultivation of Vitis vinifera L. cultivars for winemaking is expanding is several regions of the state. The objective of this work... ... |
Autoria: NERES, D. C. de C.; AMORIM, R. S. S.; ALBUQUERQUE, M. C. de F. e; PADUA, G. P. de; FRANÇA-NETO, J. B.
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Autoria: PADUA, G. P. de; FRANÇA-NETO, J. de B.; ROSSI, R. F.; CANDIDO, H. G. ABSTRACT: In Brasil, Minas Gerais is the sixth state in soybean production. Adverse climatic conditions such as short mini-droughts (?veranicos?), irregular rainfall distribution and especially high t... ... |
Autoria: WREGE, M. S.; CARAMORI, P. H.; FRITZSONS, E.; PARTALA, A.; CHRISTENSEN, G. L. Brazil is a country with one the largest areas of forest plantations in the world. The state of Paraná (PR) has the largest area of designated plantations in the country. The main cultivated species b... ... |
Autoria: OLEGÁRIO, K. F.; ANDRADE, E. P.; SAMPAIO, A. P. C.; SANCHEZ MATOS, J.; FIGUEIREDO, M. C. B. de; ALMEIDA NETO, J. A. DE
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Autoria: RODRIGUES, C. T. A.; SILVA, T. G. F. da; CARVALHO, H. F. de S.; MOURA, M. S. B. de Identificar ambientes propícios para exploração de culturas é essencial em detrimento do planejamento estratégico do estado, auxiliando na formação de politicas públicas e tomada de decisão. Nesse con... ... |
Autoria: MONTEIRO, J. E. B. de A.; COSTA, F. de S.; BEZERRA, M. A.; COMUNELLO, E.; ZOLIN, C. A.; PEREIRA, J. R.; MELEM JUNIOR, N. J.; ANTONIO, I. C.; SANTIAGO, A. V.; SILVA, S. C. da; SILVA, F. A. M. da; STEINMETZ, S.; KLEPKER, D.; COELHO FILHO, M. A.; CABRAL, O. M. R.; ANDRADE JUNIOR, A. S. de; GUIMARAES, D. P.; SORIANO, B. M. A.; PEZZOPANE, J. R. M.; EVANGELISTA, B. A.; ALVES, A. B.; MOURA, M. S. B. de; FARIAS, J. R. B.; BARROS, A. H. C.; TEIXEIRA, W. G.; SILVA, A. A. G. da; CUNHA, G. R. da; CONCEIÇÃO, M. A. F.; HIGA, R.; PELLEGRINO, G. Q. Agricultural Climate Risk Zoning (ZARC) was implemented in 1996 with the objective of delineating municipalities and planting times based on agroclimatic risk. At its base is, a network of researchers... ... |
Autoria: AMARAL, E. F. do; MARTORANO, L. G.; BARDALES, N. G. Este capítulo tem como objetivo propor o zoneamento agroclimático para a cultura da seringueira, de forma a definir a sua aptidão para o cultivo e delimitar áreas potencialmente de risco à ocorrência... ... |
Autoria: ARAUJO FILHO, J. C. de; SANTOS, J. C. P. dos; BARROS, A. H. C.; AMARAL, A. J. do; MARQUES, F. A. Agroecological Zonings (ZAEs) are multi-thematic planning instruments whose main objective is to plan land use according to the sustainability criteria. They include information on soils, land use and... ... |
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