Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: ALVARES, V. de S.; SOUZA, J. M. L. de; SANTOS, E. S. H.; SENA, J. P. dos S. de; MENDES, M. L.; KAEFER, S. Com o objetivo de comparar as farinhas de mandioca com buriti e com açafrão em relação às características físicas e físico-químicas, foram produzidas em Cruzeiro do Sul, Acre, farinhas com essas difer... ... |
Autoria: ARAÚJO, M. I. de; SOUSA, S. G. A. de; RAMOS, E. de M. Objetivou-se no presente estudo descrever as principais espécies de ervas medicinais cultivadas nos agro ecossistemas amazônico no controle de pragas, doenças na produção de hortícolas nos quintais ag... ... |
Autoria: VIEIRA, I. M.; SILVA, L. M. A.; ALMEIDA, A. G. S. de; ALMEIDA, D. P. de; SILVA-JÚNIOR, O. M.; TAVARES-DIAS, M. This study presents the freshwater and estuarine shrimp species that occur in the state of Amapá, in the eastern region of the Brazilian Amazon. The data were obtained through information contained in... ... |
Autoria: SHIMIZU, M. K.; KATO, O. R.; FIGUEIREDO, R. de O.; VASCONCELOS, S. S.; SÁ, T. D. de A.; BORGES, A. C. M. R. Traditional shifting cultivation in the Amazon region has caused negative environmental and social effects due to the use of fire. This type of agriculture has been criticized because it results in em... ... |
Autoria: DIAS, H. L. T.; ALBUQUERQUE, N. I. de; ESPINHEIRO, R. de F.; BOMFIM, S. R. M.; GUIMARÃES, D. A.; OHASHI, O. M.
|
Autoria: OLIVEIRA, D. M. de; DI STASI, L. C.; PARACAMPO, N. E. N. P.; LAMEIRA, O. A.; CRESPO-LOPEZ, M. E.
|
Autoria: SOUZA, P. J. de O. P. de; RIBEIRO, A.; ROCHA, E. J. P. da; FARIAS, J. R. B.; LOUREIRO, R. S.; BISPO, C. C.; SAMPAIO, L. Abstract The objective of this work was to evaluate the ef? ciency of soybean (Glycine max) in intercepting and using solar radiation under natural ? eld conditions, in the Amazon region, Brazil. The... ... |
Autoria: MOREIRA, G. M.; NEVES, J. C. L.; ROCHA, G. C.; MAGALHÃES, C. A. de S.; FARIAS NETO, A. L. de; MENEGUCI, J. L. P.; FERNANDES, R. B. A. EN: Integrated crop-livestock-forest (iCLF) systems have gained prominence in the past decades as an alternative of sustainable land use, particularly in regions in which there is pressure against agr... ... |
Autoria: PRIETO-BENAVIDES, O. O.; STURMER, S. L.; FARIAS, E. do N. C.; URDANIGO-ZAMBRANO, J. P.; SILVA, K. da; BARBOSA, R. I. The ecotone forests in the northern region of Brazilian Amazonia are important areas representing transition zones between forest and non-forest ecosystems. These areas have soils nutrient-poor that p... ... |
Autoria: PASSOS, A. M. A. dos; QUINTINO, S. M.; COSTA, R. S. C. da Cassava is an important crop in many parts of the world. It is a staple food for millions of people, and it is also used in a variety of other applications. Cassava is a rich source of carbohydrates a... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.