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Autoria: WELKE, J. E.; BARBARÁ, J. A.; ZANUS, M. C.; LAZZAROTTO, M.; ZINI, C. A.

The aim of this study was to use the HS-SPME-GC × GC/TOFMS to quantify volatile compounds of wines produced with Chardonnay grapes in Serra Gaúcha region, Brazil and determine their possible contribut... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: BIASOTO, A. C. T.; SAMPAIO, K. L.; SILVA, M. A. A. P. da

Thus the objective of the present research was to compare the efficiency of LLE, HS-SPME and DHS on the profile of the odour volatiles isolated from fresh cashew-apple juice.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: SAMPAIO, K. de L.; BIASOTO, A. C. T.; MARQUES, E. J. N.; BATISTA, E. A. C.; SILVA, M. A. A. P. da

The objective of this study was to identify and quantify the recovery of aroma volatiles during the concentration of cashew apple juice and propose kinetic models. Fresh juice was concentrated in a th... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: SAMPAIO, K. L.; GARRUTI, D. dos S.; FRANCO, M. R. B.; JANZANTTI, N. S.; SILVA, M. A. A. P. da

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: WELKE, J. E.; ZANUS, M.; LAZZAROTTO, M.; ZINI, C. A.

The quantitative determination of volatile compounds of Chardonnay wines using HS-SPME-GC × GC/TOFMS along with the determination of odor activity value (OAV) and relative odor contribution (ROC) of v... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: WELKE, J. E.; ZANUS, M. C.; LAZZAROTTO, M.; ZINI, C. A.

The quantitative determination of volatile compounds of Chardonnay wines using HS-SPME-GC × GC/TOFMS along with the determination of odor activity value (OAV) and relative odor contribution (ROC) of v... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: BIZZO, H. R.; OLIVEIRA, A.; CABRAL, L. M. C.; FREITAS, S. P.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: MIRANDA, M.; SUN, X.; FERENCE, C.; PLOTTO, A.; BAI, J.; WOOD, D.; ASSIS, O. B. G. de; FERREIRA, M. D.

Coatings are generally applied to fruit as microemulsions, but nanoemulsions are still experimental. ‘Nova’ mandarins (Citrus reticulata) were coated with shellac or carnauba (Copernica cerifera) micr... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: FRANCISCO, V. C.; ALMEIDA, L. C.; BOGUSZ JUNIOR, S.; OIANO NETO, J.; NASSU, R. T.

Aroma is one of the most important sensory attributes for acceptance by beef consumers. The first step in analysing the volatile compounds associated with this attribute is their extraction from the f... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: COSTA, A. C. V. da; SOUSA, J. M. B.; SILVA, M. A. A. P. da; GARRUTI, D. dos S.; MADRUGA, M. S.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

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