Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: MENEZES, R. I. Q.; NUNES, L. A. P. L.; ARAUJO FILHO, J. A. de; SILVA, N. L. da
|
Autoria: CARVALHO, N. C. S. de; GOMES, T. C. de A.; MENEZES, R. de; SILVA, M. S. L. da; FREITAS, D. de S.; AMORIM, S. A.; SILVA, M. V. M. da It was evaluated the influence of a liquid biofertilizer elaborated by organic fruit farmers of the São Francisco River valley (goat manure, cameroon grass, cow blood, ashes, EM4, sugarcane syrup, and... ... |
Autoria: BERGIER, I.; MAIA, C. M. B. F.; GUIOTOKU, M.; PAIVA, P.; SILVA. A. P.; NOVOTNY, E. H. Original data for mass, element, and methane dynamics under controlled pyrolysis are presented for several biomass feedstocks. The experimental system consisted of an environmental (low-vacuum) scanni... ... |
Autoria: ARAÚJO, F. das C. B. de; CUNHA, E. F. M.; CUNHA, R. L.; FARIAS NETO, J. T. de; SILVA, R. de S. 'Bitter' and 'sweet' cassava are normally distinguished based on the hydrocyanic acid (HCN) content of their roots. Moreover, Brazilian farmers tend to select 'sweet' cassava based on the taste and co... ... |
Autoria: LOURENÇO, L. F. H.; TAVARES, T. S.; ARAUJO, E. A. F.; PENA, R. S.; JOELE, M. R. S. P.; CARVALHO, A. V. This research studied the effect of thermoplastic extrusion on the expansion index (EI), water absorption index (WAI), water solubility index (WSI), and sensory acceptance (SA) of a snack from rice gr... ... |
Autoria: BRITO, D. Q.; SANTOS, L. H. G.; PASSOS, C. J. S.; OLIVEIRA FILHO, E. C. de Abstract Climate change coupled with inappropriate burning practices has increased large-scale wildfres in Brazilian tropical savan- nahs (Cerrado). Considering that the efects of ash from wildfres on... ... |
Autoria: BRUNETTO, G.; MELO, G. W. B. de; TERZANO, R.; DEL BUONO, D.; ASTOLFI, S.; TOMASI, N.; PII, Y.; MIMMO, T.; CESCO, S. Viticulture represents an important agricultural practice in many countries worldwide. Yet, the continuous use of fungicides has caused copper (Cu) accumulation in soils, which represent a major envir... ... |
Autoria: CAMPELO, F. A.; HENRIQUES, G. S.; SIMEONE, M. L. F.; QUEIROZ, V. A. V.; SILVA, M. R.; AUGUSTI, R.; MELO, J. O. F.; LACERDA, I. C. A.; ARAÚJO, R. L. B. The use of sorghum in human nutrition has been expanded due to its nutritional composition and its functional potential. Extrusion has been used to improve the quality of sorghum. The aim of this work... ... |
Autoria: CARVALHO, E. K. R.; ARAUJO, A. R.; RODRIGUEZ, N. M.; ROGERIO, M. C. P.; BRANDAO, I. S.; SANTOS, S. A.; SILVA, H. P. Resumo: O objetivo desta pesquisa foi definir o valor nutritivo do estrato herbáceo de uma caatinga raleada e enriquecida com Capim Massai (Megathyrsus maximus cv. Massai). As espécies coletadas foram... ... |
Autoria: SILVEIRA, A. C. da; LAZZAROTTO, M. Ilex paraguariensis leaves are traditionally used to prepare hot or cold beverages in South America. Yerba mate fruit pulp has no commercial value, nevertheless, its extract showed different biologica... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.