Search Publications
Filter by:
Author(s): MARQUES, E. J. N.; SILVA, B. O. S. da; GUIMARÃES, I. T.; FREITAS, S. T. de O objetivo deste estudo foi avaliar o desempenho de dois espectrômetros NIR portáteis para a determinação de parâmetros de qualidade em mangas da variedade ?Palmer?, cultivadas na região do Vale do Su... ... |
Author(s): CERUTTI, A.; FORTUNA, J.; MIQUELLUTI, D.; GEBLER, L.; ANTONIOLLI, L. R. O estádio de maturação comercial de maçãs pode ser definido por meio do monitoramento de alguns atributos de qualidade, na sua maioria, estrutivos. O DAMeter é um espectrômetro UV-vis portátil que ger... ... |
Author(s): LEITE, M. B. F.; FALEIRO, F. G.; SOUSA, P. F. C.; ALMEIDA, B. C. de; SANTOS, E. C. dos; JUNQUEIRA, N. T. V.; ANDRADE, S. R. M. de; ANDRADE, G. A. de
|
Author(s): LEITE, M. B. F.; FALEIRO, F. G.; SOUSA, P. F. C.; ALMEIDA, B. C. de; SANTOS, E. C. dos; JUNQUEIRA, N. T. V.; ANDRADE, S. R. M. de; ANDRADE, G. A. de
|
Author(s): CASTELO, P. A. R.; MATOS, J. L. M. de; DEDECEK, R. A.; LAVORANTI, O. J. O presente trabalho analisa os efeitos de diferentes sítios de crescimento na qualidade da madeira de Pinus taeda, além de testar a técnica não-destrutiva de aplicação de ondas de tensão para estimati... ... |
Author(s): NOGUEIRA JUNIOR, L. R.; RONQUIM, C. C.; TROMBIN, V.; REINA, R.; DELGADO, F.; PAIM, F. A. de P. RESUMO: Na agricultura brasileira, as ações de apoio à adaptação e mitigação das mudanças climáticas vêm recebendo cada vez mais atenção. Entretanto, estudos sobre carbono (C) na agricultura são em su... ... |
Author(s): CONCEIÇÃO, R. R. P.; QUEIROZ, V. A. V.; MEDEIROS, E. P. de; ARAUJO, J. B. de; SILVA, D. D. da; MIGUEL, R. de A.; STOIANOFF, M. A. R.; SIMEONE, M. L. F. Maize (Zea mays L.) is of socioeconomic importance as an essential food for human and animal nutrition. However, cereals are susceptible to attack by mycotoxin-producing fungi, which can damage health... ... |
Author(s): BELLOTTO, A. C. V. M.; COSER, W.; AMARANTE, C. V. T. do; STEFFENS, C. A.; ARGENTA, L. C.; FREITAS, S. T. de Visible and near infrared (VIS-NIR) spectroscopy is a non-destructive, fast, practical and reliable technique to determine maturity and quality attributes in apple fruit. However, the effects of culti... ... |
Author(s): SIMEONE, M. L. F.; CAMPANHA, R. B.; ALMEIDA, E. S.; LIMA, D. S.; OLIVEIRA, M. E. C.; MENDONCA, S. Palm oil, a globally significant vegetable oil, has diverse applications due to its unique fatty acid profile. Its quality is influenced by factors such as fruit maturity and oil content. This study i... ... |
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.