Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: RIBOLDI, L. B.; ARAÚJO, S. H. da C.; FREITAS, S. T. de; CASTRO, P. R. C.

Calcium (Ca2+) is a nutrient in tomato plants, of which deficiency usually causes several problems including a physiological disorder known as blossom-end rot (BER) in the fruit. The objective of this... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: RIBOLDI, L. B.; GAZIOLA, S. A.; AZEVEDO, R. A.; FREITAS, S. T. de; CASTRO, P. R. de C. e

Blossom-end rot (BER) is a physiological disorder believed to be triggered by low Ca2+ content in the distal fruit tissue. However, many other factors can also determine fruit susceptibility to BER. I... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: FREITAS, S. T. de; McELRONE, A. J.; SHACKEL, K. A.; MITCHAM, E. J.

The objectives of this study were to determine Ca2+ partitioning and allocation in tomato plants and fruit in response to whole-plant and fruit-specific ABA treatments, as well as to analyse the effec... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: BALATE, C. A; SOUZA, D. C. de; RESENDE, L. V.; FREITAS, S. T. de

Water stress in tomato plants may cause the incidence of blossom-end rot. This study aimed to analyze the effect of abscisic acid leaf application for increasing the calcium uptake in irrigated tomato... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: FREITAS, S. T. de; MARTINELLI, F.; FENG, B.; REITZ, N. F.; MITCHAM, E. J.

The objectives of this study were to analyze changes in gene expression and identify candidate genes and gene networks potentially inhibiting or triggering blossom-end rot (BER) in tomatoes treated wi... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: FREITAS, S. T. de; HANDA, A. K.; MITCHAM, E. J.

The objectives of this study were to evaluate the effect of Ca2+ binding to the cell wall 14 on fruit susceptibility to BER.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: SIQUEIRA, R. S. N.; OLIVEIRA, A. S.; MENDONCA, S.; GARCIA, L. C.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: PEDRON, L.; QUEIROZ, D. L. de; BURCKHARDT, D.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: GALVÃO, P. G.; RODRIGUES, E. P.; ROUWS, L. F. M.; ARAUJO, J. L. S. de; VIDAL, M. S.; BALDANI, J. I.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: SOSINSKI JUNIOR, E. E.; BARBIERI, R. L.; MARCHI, M.; PILLON, C.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.