Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: ALMEIDA, R. G. de; GOMES, R. da C.; PORFIRIO-DA-SILVA, V.; ALVES, F. V.; FEIJO, G. L. D.; FERREIRA, A. D.; OLIVEIRA, E. B. de; BUNGENSTAB, D. J. The Carbon Neutral Brazilian Beef (CNBB) is a new concept for sustainable beef production in the tropics, developed by Embrapa and first reported by Alves et al. (2015). The CNBB concept is based in s... ... |
Autoria: FASIABEN, M. do C. R.; ALMEIDA, M. M. T. B.; MAIA, A. G.; OLIVEIRA, O. C. de; COSTA, F. P.; BARIONI, L. G.; DIAS, F. R. T.; MOREIRA, J. M. M. A. P.; ABREU, U. G. P. de; SENA, A. L. dos S.; SANTOS, J. C. dos; LAMPERT, V. do N.; OLIVEIRA, P. P. A.; PEDROSO, A. de F. According to the 2006 Agricultural Census, Brazilian cattle production encompasses over 170 million heads on approximately 150 million ha of grasslands (IBGE, 2015), placing the country as the second... ... |
|
Autoria: MARTHA JUNIOR, G. B.; ALVES, E. R. de A.; CONTINI, E. There is a common misperception that the path of growth of Brazilian beef production has been primarily based on the expansion of extensive pastures. |
Autoria: PEREIRA, M. de A.; ALMEIDA, R. G. de; LAURA, V. A.; COSTA, F. P.; ALVES, F. V. This study analyses the economic viability of Carbon Neutral Brazilian Beef (CNBB), proposed by EMBRAPA, as an alternative for sustainable intensification of beef farming in Brazil. A 12-year cash flo... ... |
Autoria: OLIVEIRA NETO, O. J. de; FIGUEIREDO, R. S.; WANDER, A. E. The objective of this study is to verify the interdependence and asymmetry in price transmission between the main Brazilian and international slaughter beef cattle markets. We opted for causality and... ... |
Autoria: CORTE, R. R. P. da S.; SILVA, S. da L. e; MÉO FILHO, P.; PEDROSO, A. de F.; ESTEVES, S. N.; BERNDT, A.; RODRIGUEZ, P. H. M.; OLIVEIRA, P. P. A. Sustainable options of intensification and integration of beef cattle production systems increase the productivity, diversifies financial income and reduce the pressure on forests in Brazil. |
Autoria: FREITAS, A. C. R. de; SANTOS, F. C. dos; ALMEIDA, R. G. de; SILVEIRA, M. C. T. da; ALBUQUERQUE FILHO, M. R. de; MACEDO, M. C. M.; PEREIRA, M. de A.; FIGUEIREDO, A. B. A. de; BARBOSA, T. A.; ANDRADE, H. M. Global demand for food is increasing, which pressures for greenhouse gas emissions reduction or neutralization to mitigate the climate change. In this context, Brazil has developed technologies to pro... ... |
Autoria: ABREU, U. G. P. de; GREGO, C. R.; FASIABEN, M. do C. R.; GOMES, E. G.; ALMEIDA, M.; OLIVEIRA, O. In Brazil, beef cattle are raised in predominantly extensive systems. The feeding base is represented by native and/or cultivated pastures. The latter may be in a well conserved state or may present s... ... |
Autoria: ABREU, U.; GREGO, C.; FASIABEN, M.; GOMES, E.; ALMEIDA, M.; OLIVEIRA, O. Abstract: In Brazil, beef cattle are raised in predominantly extensive systems. The feeding base is represented by native and/or cultivated pastures. The latter may be in a well conserved state or may... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.