Filter by:

Publication year
More...
Language of publication
Embrapa Units
Types of publication

Search by:

 

A vegetação; A fauna; Principais atividades impactantes do bioma caatinga; Algumas utilidades das plantas e animais da caatinga.

Repository: BDPA     Publication year: 2011

O albedo da pastagem é comparado ao albedo da caatinga visando avaliar a sua mudança quando a vegetação nativa é substituída.

Repository: BDPA     Publication year: 2009

Uma pastagem nativa de Caatinga foi submetida a intensidades de uso (IU) por bovinos (1982-84), par a se verificar o efeito sobre a degradação do estrato le nhoso. A pesquisa envolveu quatro IU: Pesad... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2008

A Caatinga é o único bioma exclusivamente brasileiro e o principal da região Nordeste, ocupando também parte do Norte do Estado de Minas Gerais. Com uma área de 844.453 Km2, aproximadamente (PRADO, 20... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2011

Até o início do atual século, pouco se conhecia sobre processos e estratégias para recuperação de áreas degradadas por atividades de exploração ou uso da piçarra no bioma Caatinga. O conhecimento disp... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2021

Caatinga is an important food source for the animals of the semi-arid region, but the low quality forage at certain times of year limits animal performance and increases the emission of methane gas. T... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2016

A mongst the Brazilian biomes, the Caatinga is one of the least known from scientific standpoint and has been treated with low priority for purposes of biodiversity conservation. In spite of it, the B... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2006

O objetivo deste trabalho foi caracterizar a comunidade de FMA em dois genótipos de maracujazeiro amarelo (Amarelo Gigante e Sol do Cerrado), cultivados nos campos experimentais Caatinga e Bebedouro d... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Caracterização das principais espécies arbóreas da caatinga.

Repository: BDPA     Publication year: 2013

The objective of this study was evaluate the acceptance of a chutney sauce based of the Caatinga passion fruit.

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.