Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: LIMA, A. de J. B.; CARDOSO, M. das G.; GUERREIRO, M. C.; PIMENTEL, F. A. Copper content is of great concern among sugarcane-spirit producers. It is released from copper-made distillers, during the distillation process. Activated carbon has been used to remove copper. Howev... ... |
Autoria: FERREIRA JUNIOR, M. J. A.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de; SILVA, R. da; MOURA, J. M. de S. de; FURTADO NETO, A.; PONTE, M. X.; BELDINI, T. P. The production and emission of CO2 in native, pasture and cultivated areas is a result of microbiological activity and mineralization of organic matter, and depends on favorable environmental factors,... ... |
Autoria: PESSANHA, K. L. F.; FARIAS, M. G.; CARVALHO, C. W. P. de; GODOY, R. L. de O. Edible films are an alternative to synthetic materials used for packaging foods. The aim of this study was to develop and characterize films made from cassava starch, freeze-dried acai and glycerol. T... ... |
Autoria: SOUZA, L. S. B. de; MOURA, M. S. B. de; SEDIYAMA, G. C.; SILVA, T. G. F. da The objective of this study was to analyze the daily and seasonal variation of the carbon balance components in a caatinga area during an unusually drought year. Data were collected from a turbulent v... ... |
Autoria: MADARI, B. E.; MAGGIOTTO, S. R.; CARVALHO, M. T. de M.; CORRÊA, R. S.; OLIVEIRA, J. M.; MEDEIROS, J. C.; SILVA, M. A. S.; MACHADO, P. L. O. A. Mixed farming systems have great potential to combine food production with environmental services, including climate change mitigation and biodiversity preservation. This study evaluated an integrated... ... |
Autoria: KHALIL, M. I.; FRANCAVIGLIA, R.; HENRY, B.; KLUMPP, K.; KONCZ, P.; LLORENTE, M.; MADARI, B. E.; MUÑOZ-ROJAS, M.; NERGER, R. Understanding management-induced C sequestration potential in soils under agriculture, forestry, and other land use systems and their quantification to offset increasing greenhouse gases are of global... ... |
Autoria: LOECK, J. A. A.; KUNDE, R. J.; KOHLER, T. W.; MONTEIRO, A. B.; MARTINAZZO, R.; BAMBERG, A. L.
|
|
Autoria: PEREIRA, M. M.; ROCHA, A. DA; MOUNTON, L.; YÉPRÉMIAN, C.; COUTÉ, A.; LADEIRA, L. O.; MATTOSO, L. H. C.; RAPOSO, N. R. B.; BRANDAO, H. de M.; BRAYNER, R.
|
Autoria: MATOS, F. D. A.; HIGUCHI, N.; SILVA, K. E.; BARBOSA, K. M. N.; KIRCHNER, F. F.
|
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.