Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: ROSA, M. de F.; MEDEIROS, E. S.; MALMONGE, J. A.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; MATTOSO, L. H. C.; ORTS, W. J.; IMAM, S. H.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: CORRÊA, A. C.; CARMONA, V. B.; SIMÃO, J. A.; GALVANI, F.; MARCONCINI, J. M.; MATTOSO, L. H. C.

Cellulose nanocrystals (CNC) were obtained from macauba and gravata fibers. Macauba (or Bocaiuva) is a palm tree found throughout most of Brazil and Gravata is an abundant kind of bromeliab with 1-2m... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: VASCONCELOS, N. F.; FEITOSA, J. P. A.; ANDRADE, F. K.; MIRANDA, M. A. R.; SASAKI, J. M.; MORAIS, J. P. S.; SILVA, L. M. A. e; CANUTO, K. M.; ROSA, M. de F.

Bacterial cellulose nanocrystals (BCNCs) have hydrophilic surfaces due to hydroxyl groups but are water-insoluble. The carboxymethylation improves the solubility of cellulose in polar media through th... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: RAJA, S.; MATTOSO, L. H. C.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: MARTINS, M. A.; MATTOSO, L. H. C.

Due to their remarkable characteristics, cellulose nanocrystals are strategic materials that has various industrial applications, and are capable of being produced from vegetable fibers derived from t... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: BONDANCIA, T. J.; MATTOSO, L. H. C.; MARCONCINI, J. M.; FARINAS, C. S.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: ROSA, M. F.; MEDEIROS, E. S.; MALMONGE, J. A.; SOUZA FILHO, M. M.; MATTOSO, L. H. C.; ORTS, W. J.; IMAM, S. H.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: CRUZ, M. R. da; MORAIS, J. P. S.; MUNIZ, C. R.; ROSA, M. de F.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; AZEREDO, H. M. C. de

The objective of this work was to determine a suitable combination of the polysaccharide mesquite seed gum (MSG) and the protein Nile tilapia fish gelatin in the composite MSG/gelatin film for food pa... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: COELHO, C. C. de S.; PEREIRA, A. da S.; SOARES, V. G.; BARBOZA, H. T. G.; SILVA, J. P. L. da; FREITAS-SILVA, O.; CABRAL, L. M. C.

Strawberries (Fragaria × ananassa Duch.) are very popular fruits due to their attractive color and taste, nutritional values and the wide possibility of industrial processing. However, they have a sho... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: ROSA, M. F.; MEDEIROS, E. S.; MALMONGE, J. A.; WOOD, D. F.; MATTOSO, L. H. C.; ORTS, W. J.; IMAM, S. H.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.