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Author(s): SOARES SOBRINHO, J.; FRONZA, V.; CHAGAS, J. H.; ALBRECHT, J. C.; SCHEEREN, P. L.; CASTRO, R. L. de

A fronteira para expansão da cultura do trigo representada pelo Brasil Central concentra sua maior área em regiões de clima tropical. No entanto, parte desta área, localizada principalmente no estado... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2022

Author(s): INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF TEMPERATE ZONE FRUITS IN THE TROPICS AND SUBTROPICS, 8., 2007, Florianópolis.

Repository: BDPA     Publication year: 2007

Author(s): HAWERROTH, F. J.; HERTER, F. G.; PETRI, J. L.; LEITE, G. B.; PEREIRA, J. F. M.

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Author(s): PEREIRA, G. E.; TONIETTO, J.; ZANUS, M. C.; SANTOS, H. P. dos; PROTAS, J. F. da S.; MELLO, L. M. R. de

O Brasil é o único país do mundo onde há três tipos de viticultura, para produção de uvas, sucos e vinhos. Os dois principais fatores que asseguram essa possibilidade e diferenciam três macrorregiões... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2020

Author(s): SILVA, A. V. C. da; NASCIMENTO, A. L. S.; MUNIZ, E. N.

Cambuizeiro is a fruit native to the Atlantic Forest biome that has potential for ornamental useand for human consumption, either raw or processed, due to the organoleptic characteristics of its fruit... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2020

Author(s): MOTA, P. V. M. da; CRUZ, M. A. S.

Repository: BDPA     Publication year: 2017

Author(s): ZIMMER, A. H.; SALTON, J. C.; BALBINOT JUNIOR, A. A.; FRANCHINI, J. C.; PORFIRIO-DA-SILVA, V.; SANTAROSA, E.; BERNARDI, A. C. de C.; GARCIA, A. R.; BUNGENSTAB, D. J.; OMOTE, H. de S. G.; DEBIASI, H.; SOUZA FILHO, H. M. de; PEZZOPANE, J. R. M.; VINHOLIS, M. de M. B.; CARRER, M. J.; GUERREIRO, M. F.

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): CAMARGO, U. A.; MANDELLI, F.; CONCEIÇÃO, M. A. F.; TONIETTO, J.

Viticulture, a traditional activitv in countries with a temperate climate, has been gaining importance in several hot climate regions in the world.

Repository: BDPA     Publication year: 2007

Author(s): CONCEIÇÃO, M. A. F.; EVANGELISTA, S. R. M.; MONTEIRO, J. E. B. de A.; MANDELLI, F.; TEIXEIRA, A. H. de C.; TONIETTO, J.

Fine wine production in Brazil was historically established in the extreme South of the country, in temperate climate. More recently, new producer regions appeared in South, Southeast and Northeast of... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2012

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