Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: GIROTO, A. S.; VALLE, S. F.; BORGES, R.; COLNAGO, L. A.; RIBEIRO, T. S.; JABLONOWSKI N. D.; RIBEIRO, C.; MATTOSO, L. H. C. Abstract: A detailed structural investigation of a promising bio-based polymer, polyglycerol citrate polyester, obtained by the bulk polycondensation of glycerol (Gly) against citric acid (Cit) under... ... |
Autoria: ALVES, H. C.; SOUSA, C. P.; NASSU, R. T.; FORATO, L. A.; BERNARDES FILHO, R. Traditional packaging for meat provides short shelf life and undesirable modifications in its physicochemical characteristics and microbiological quality. |
Autoria: SILVEIRA, M. F. da; COMETTANT-RABANAL, R.; SOARES, A. G.; FREITAS-SILVA, O.; CABRAL, L. M. C. Strawberry is a small fruit considered one of the most appreciated berries by the Brazilian population, for its pleasant flavour and source of vitamin C. However, it is a highly perishable fruit due t... ... |
Autoria: GIROTO, A. S.; VALLE, S. F.; GUIMARÃES, G. G. F.; OHREM, B.; BRESOLIN, J. D.; LÜCKE, A.; WISSEL, H.; HUNGRIA, M.; RIBEIRO, C.; MATTOSO, L. H. C.; JABLONOWSKI, N. D. ABSTRACT The microbial inoculation of legumes such as soybeans is crucial for thriving plant growth due to symbiotic nitrogen (N) fixation and biological plant N fertilization. Soybean requires microb... ... |
|
Autoria: SANTOS, K. H.; FERREIRA, J. A.; OSIRO, D.; CONCEIÇÃO, G. J. A.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A.; PALLONE, E. M. J. A.
|
Autoria: ZUCCHINI, N. M.; FLORENCIO, C.; MIRANDA, M.; OLDONI, F. C. A.; BONFIM, N. S.; RODRIGUES, K. A.; OLIVEIRA, R. M. D. DE; FOSCHINI, M. M.; HUBINGER, S. Z.; BRESOLIN, J. D.; FERREIRA, M. D. ABSTRACT: Papaya is a fruit of great economic importance worldwide, but still presents a high rate of postharvest losses. Among the different reasons explaining this phenomenom, intensive labor and in... ... |
Autoria: REIS, C. A.; GUIMARÃES JÚNIOR, M.; MOREIRA, F. K. V.; MARCONCINI, J. M.; VAZ, L. E. V. S. B. Edible coating can improve fruits shelf life and, consequently, reduce their waste. Chitosan, which presents a potential for chemical modifications and capacity to form films, can be an alternative fo... ... |
Autoria: OLIVEIRA FILHO, J. G.; SILVA, G. C.; OLDONI, F. C. A.; MIRANDA, M.; FLORENCIO, C.; OLIVEIRA, R. M. D. de; GOMES, M. P.; FERREIRA, M. D. Papaya is a fruit of great importance worldwide. However, significant losses during postharvest have been reported, which can be minimized by applying lipid nanoemulsions as edible coatings associated... ... |
Autoria: NASSU, R. T.; MAURICIO, R. A.; CORDEIRO, C. de S.; FRANCISCO, V. C. Packaging affects physicochemical and sensory characteristics of meat. The use of edible coatings is an alternative to extend the shelf life of meat, but the consumer acceptance of this type of produc... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.