Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: AZEREDO, H. M. C. de; BRITTO, D. de; ASSIS, O. B. G.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: OLIVEIRA, T. S. DE; COSTA, A. M. M.; CABRAL, L. M. C.; FREITAS-SILVA, O.; ROSENTHAL, A.; TONON, R. V.

Post-harvest diseases can be a huge problem for the tropical fruit sector. These fruits are generally consumed in natura; thus, their integrity and appearance directly affect commercialization and con... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: FORATO, L. A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: ASSIS, O. B. G.; FORATO, L. A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: LISBÔA, A. M. G.; ATAÍDE, E. M.; BASTOS, D. C.; SOUZA, J. M. A.; COSTA, R. S.

Citrus fruit have a lengthy post-harvest lifetime, however owing to water loss, they lose firmness and luster on the skin after being picked. In light of the foregoing, this study aimed to assess the... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: AZEREDO, H. M. C. de; OTONI, C. G.; MATTOSO, L. H. C.

Edible films and coatings (EFC) are macromolecular-based structures forming thin layers that are usually studied as tools to improve food stability, sometimes being considered as parts of both the pac... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: MIRANDA, M.; GOZALBO, A. M.; SUN, X.; PLOTTO, A.; BAI, J.; ASSIS, O. B. G. de; FERREIRA, M. D.; BALDWIN, E.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: GIGNARD, Q.; FREIRE JUNIOR, M.; DUCAMP-COLLIN, M. N.; FREITAS, S. P.; SOARES, A. G.

The use of edible coatings in vegetable products has been increasing because it offers several advantages as being biodegradable and extends the shelf-life of fruits and vegetables. The objective of t... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: OLIVEIRA FILHO, J. G. de; DUARTE, L. G. R.; SILVA, Y. B. B.; MILAN, E. P.; SANTOS, H. V.; MOURA, T. C.; BANDINI, V. P.; VITOLANO, L. E. S.; NOBRE, J. J. C.; MOREIRA, C. T.; MITSUYUKI, M. C.; BOGUSZ JUNIOR, S.; FERREIRA, M. D.

Application of hydrophobic coatings, such as carnauba wax nanoemulsions, combined with natural antimicrobials, has been demonstrated to be an effective solution in extending the shelf life of fruits.... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: SILVA, A. L.; LIMA, M. A. C. de; LAURINDO, J. B.; SILVA, J. S. M. da

The aim of this study was to select edible coatings from different sources, as cassava starch, carboxymethyl cellulose (CMC), chitosan, Aloe veto, beeswax and sodium alginate, including some additives... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.