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Autoria: SOUZA, F. de F.; PINTO, J. M.; BRITO, E. T. S.; SANTOS, D. E. P. S.; NASCIMENTO, T. L.; SOUSA I. I. O presente trabalho objetivou a avaliação morfoagronômica de genótipos de café canéfora (Coffea canephora Pierre ex Froehner) introduzidos no semiárido nordestino. |
Autoria: MOTTA, L. B.; SOARES, T. C. B.; FERRAO, M. A. G.; CAIXETA, E. T.; LORENZON, R. M.; SOUZA NETO, J. D. de The molecular characterization of ten genotypes of the Coffea arabica plants and of seven genotypes of C. canephora having interesting features for coffee breeding programs was carried to select the p... ... |
Autoria: COSTA, T. S.; CARNEIRO, F. A.; COTTA, M. G.; LIMA, E. A.; RÊGO, E. C. S.; MARRACCINI, P.; ANDRADE, A. C.
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Autoria: DOMINGUES, D. S.; REIS JUNIOR, O.; SANTOS, T. B. dos; SILVA, J. C.; LORENZETTI, A. P.; SOARES, J. D. M.; PEREIRA, L. F. P. Nitrogen (N) is an essential macronutrient for plant growth and development. In the case of C. arabica, fertilization practices are the second major cost in coffee production. MicroRNAs (miRNAs) play... ... |
Autoria: ALEKCEVETCH, J. C.; CARNEIRO, F. de A.; RÊGO, E. C. da S.; GUERRA, A. F.; BARTHOLO, G. F.; FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. F. A. da; MARRACCINI, P.; ANDRADE, A. C. O Coffea canephora é uma das duas espécies cultivadas comercialmente no mundo. A produção nacional é muito importante, com uma produçao estimada a cerca de 26% do total de café beneficiado produzido n... ... |
Autoria: MUELLER, L.; STRICKLER, S.; DOMINGUES, D.; PEREIRA, L.; ANDRADE, A.; MARRACCINI, P.; MING, R.; WAI, J.; ALBERT, V.; GIULIANO, G.; FIORE, A.; PIETRELLA, M.; APREA, G.; DESCOMBES, P.; MOINE, D.; GUYOT, R.; PONCET, V.; HAMON, P.; HAMON, S.; TRANCHANT, C.; COUTURON, E.; KOCHKO, A. de; LEPELLEY, M.; BELLANGER, L.; MEROT-L'ANTHOENE, V.; VANDECASTEELE, C.; RIGOREAU, M.; CROUZILLAT, D.; PASCHOAL, A. R.; SANKOFF, D.; ZHENG, C.; KUHN, G.; KORLACH, J.; CHIN, J. An international consortium was initiated in 2012 with the goal to perform the sequencing of the Coffea arabica genome. This consortium includes 34 researchers, engineers and technicians coming from 1... ... |
Autoria: CARRE-MISSIO, V.; RODRIGUES, F. A.; SCHURT, D. A.; REZENDE, D. C.; MOREIRA, W. R.; KORNDORFER, G. H.; ZAMBOLIM, L.
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Autoria: SCHENK, J. C. M.; GUIMARÃES, P. de S.; RODRIGUES, L. M. R.; DINIZ, L. E. C.; ARRUDA, N.; REZENDE, A. M.; DESTÉFANO, S. A. L.; PADILHA, L.; MALUF, M. P.; GUERREIRO FILHO, O. This study investigated the response of arabica coffee plants to the pathogen Pseudomonas coronafaciens pv. garcae using RNA-seq technology. Susceptible and resistant coffee plants were inoculated wit... ... |
Autoria: SANTOS, L. M.; FERRAZ, G. A. e S.; CARVALHO, M. A. de F.; VILELA, M. S.; ESTIMA, P. H. O. Coffee is an agricultural commodity with global commercial importance capable of impacting the production chain. The quantification of defoliation at harvest is important for monitoring crop yield bec... ... |
Autoria: BAZONI, P. A.; ESPINDULA, M. C.; ARAÚJO, L. F. B. de; VASCONCELOS, J. M.; GIURIATTO JÚNIOR, J. J. T.; CAMPANHARO, M. Cutting is the main vegetative propagation method used to produce Coffea canephora plantlets. In this method, the nutritional quality of the vegetative propagule (stem cuttings) is one of the determin... ... |
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