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Author(s): SAAVEDRA, L. M.; CAIXETA, E. T.; BARKA, G. D.; BORÉM, A.; ZAMBOLIM, L.; NASCIMENTO, M.; CRUZ, C. D.; OLIVEIRA, A. C. B. de; PEREIRA, A. A. Abstract: In this study, marker-assisted recurrent selection was evaluated for pyramiding resistance gene alleles against coffee leaf rust (CLR) and coffee berry diseases (CBD) in Coffea arabica. A to... ... |
Author(s): ALKIMIM, E. R.; CAIXETA, E. T.; SOUSA, T. V.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S. Selecting superior genotypes is facilitated by marker-assisted selection (MAS), which is particularly suitable for transferring disease resistance alleles because it nullifies environmental effects an... ... |
Author(s): ANDRADE, A. C.; SILVA JUNIOR, O. B. da; CARNEIRO, F.; MARRACCINI, P.; GRATTAPAGLIA, D. Genome-wide SNP genotyping platforms aiming at high-throughput and high-precision genotyping constitute an essential tool to advance breeding by genomic prediction and gene discovery by GWAS. Recent a... ... |
Author(s): SOUZA, M. S. de; COSTA, J. N. M.; ESPINDULA, M. C.; SILVA, A. de A. e Hypothenemus hampei (Ferrari) is an important pest of coffee fields all around the world. The understanding of the synthetic attractive volatiles is essential for the development of appropriate strate... ... |
Author(s): NORIEGA, D. D.; ARIAS, P. L.; BARBOSA, H. R.; ARRAES, F. B. M.; OSSA, G. A.; VILLEGAS, B.; COELHO, R. R.; ALBUQUERQUE, E. V. S.; TOGAWA, R. C.; GRYNBERG, P.; WANG, H.; VÉLEZ, A. M.; ARBOLEDA, J. W.; GROSSI-DE-SA, M. F.; SILVA, M. C. M.; VALENCIA-JIMÉNEZ, A.
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Author(s): SOUZA, M. S. de; COSTA, J. N. M.; SILVA, A. de A. e Ethylene is a volatile phytohormone that plays an important role in the physiological processes of coffee plants. However, the role of this compound as a semiochemical in the tritrophic interaction in... ... |
Author(s): TEIXEIRA, C. A. D.; SOUZA, O. de; COSTA, J. N. M. A queda dos frutos brocados por Hypothenemus hampei (Ferrari) pode ser o principal fator de perda durante a frutificação do café. Entretanto, apenas os frutos brocados que permanecem no solo antes de... ... |
Author(s): VALENCIA JIMÉNEZ, A.; VALENCIA, J. W. A.; GROSSI DE SÁ, M. F.
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Author(s): GAMA, F. de C.; TEIXEIRA, C. A. D.; GARCIA, A.; COSTA, J. N. M.; LIMA, D. K. S. Amostragens de campo foram realizadas em Ouro Preto d'Oeste (10°45'S e 62°15'W) para avaliar a micobiota associada a Hypothenemus hampei Ferrari [cutícula, aparelho bucal, protórax (micângia), tubo di... ... |
Author(s): MENEZES, I. B. de; SALLET, L. A. P.; TEIXEIRA, C. A. D.; GAMA, F. de C.; COSTA, J. N. M. O objetivo deste trabalho é avaliar a atividade de H. hampei em frutos de café da espécie Coffea canephora Pierre ex Froehner com diferentes graus de unidade, número de insetos por frutos e substratos... ... |
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