Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: CARNIER, R.; BERTON, R. S.; COSCIONE, A. R.; PIRES, A. M. M.; CORBO, J. Z. F. Abstract: The coffee industry produces a wide range of organic wastes, some in large amounts, and most of them do not have a well-defined final disposal. The agricultural use of these wastes can be ba... ... |
Autoria: RIBEIRO, R. C.; BIZZO, H. R.; MOTA, M. F. S.; SILVA, R. M. V.; SILVA, D. C.; NOVAES, F. J. M.; VEIGA, V. F. da; BIZZO, H. R.; TEIXEIRA, R. S. S.; REZENDE, C. M. Green and roasted coffee oils are products rich in bioactive compounds, such as linoleic acid and the diterpenes cafestol and kahweol, being a potential ingredient for food and cosmetic industries. An... ... |
Autoria: DUARTE, G.; FARAH, A.; FELBERG, I.; DELIZA, R.; CALADO, V.
|
Autoria: VIANA, M. T. R.; AZEVEDO, H. P. A. de; PEREIRA, F. A. C.; CARVALHO, M. A. de F.; GUIMARÃES, R. J. The identification of morphophysiological traits responsible for a better plant behavior when infected is useful for cultivar selection, and become crucial for breeding. We investigated the morphophys... ... |
Autoria: MARTINS, V. de C.; GODOY, R. L. de O.; GOVÊA, A. C. M. S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; BORGUINI, R. G.; BRAGA, E. C. de O.; PACHECO, S.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do Coffee is currently the second largest commodity on the world market today, and there is great concern about the quality of the beans exported from producer countries to Europe and USA. Practices such... ... |
Autoria: RIGHI, C. A.; CAMPOE, O. C.; BERNARDES, M. S.; LUNZ, A. M. P.; PIEDADE, S. M. S.; PEREIRA, C. R. The coffee leaf-miner (CLM) (Leucoptera coffeella Guérin-Mèneville; Lepidoptera: Lyonetiidae), the main pest of coffee plants, occurs widely throughout the Neotropics where it has a significant, negat... ... |
Autoria: GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; CAVALARI, A. A.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E.; LEROY, T.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P. In this study, we investigated more particularly the sucrose synthase (Susy: EC2.4.1.13) at the biochemical and molecular levels during the development of coffee fruits. In addition, feeding experimen... ... |
Autoria: FRONZAGLIA, T.; VEGRO, C. L. R.; VEIGA FILHO, A. A. This study is on economic impact assessment of coffee pulper technology in the São Paulo State, Brazil, from the 1990s to 2006. This innovation is an alternative procedure for postharvest preparation... ... |
Autoria: EIRA, M. T. S. da; RIBEIRO, V. S.; FUZUOLI, L. C.; GUERREIRO FILHO, O.; WALTERS, C. Viability of seeds stored in genebanks must be maintained for several years or even centuries. Because of the difficulties in storing the seeds, coffee germplasm is maintained in field collections, pr... ... |
Cost efficiency of cryopreservation as a long-term conservation method for coffee genetic resources. Autoria: DULLOO, M. E.; EBERT, A. W.; DUSSERT, S.; GOTOR, E.; ASTORGA, C.; VASQUEZ, N.; RAKOTOMALALA, J. J.; RABEMIAFARA, A.; EIRA, M. T. S. da; BELLACHEW, B.; OMONDI, C.; ENGELMANN, F.; ANTHONY, F.; WATTS, J.; QUAMAR, Z.; SNOOK, L. Coffee (Coffea spp.) is one of the world?s most valuable agricultural export commodities produced by small-scale farmers. Its germplasm, which holds useful traits for crop improvement, has traditional... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.