Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: VARGAS, E. A.; SILVA, F. B.; SANTOS, E. A.; SOUZA, S. M.; SOUZA, S. E.; CORRÊA, T. B. S.; FRANÇA, R. C. A.; AMORIM, S. S.; PFENNING, L. H.; BATISTA, L. R.; PEREIRA, R. T. G.; NOGUEIRA, M. D.; NACIF, A. P.; AFONSO JUNIOR, P. C.

762 coffee samples (1 kg) ? most of dried processed arabica coffee from several stages of pre and post harvest ? were collected from different regions of Brazil according to a sample history questionn... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2005

Autoria: EIRA, M. T. S. da; RIBEIRO, V. S.; FUZUOLI, L. C.; GUERREIRO FILHO, O.; WALTERS, C.

Viability of seeds stored in genebanks must be maintained for several years or even centuries. Because of the difficulties in storing the seeds, coffee germplasm is maintained in field collections, pr... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2007

Autoria: TISKI, I.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E.; TAKAHASHI, E. K.; FERREIRA, L. P.; MARRACCINI, P.; POT, D.; LEROY, T.; BENASSI, M. T.; DIAS, R. C. E.

The most important lipids in coffee, the diterpenes khaweol and cafestol, are originated from the isoprenoid pathway. Despite their diversity in functions and structures, all isoprenoids derive from t... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2007

Autoria: RIBEIRO, R. C.; BIZZO, H. R.; MOTA, M. F. S.; SILVA, R. M. V.; SILVA, D. C.; NOVAES, F. J. M.; VEIGA, V. F. da; BIZZO, H. R.; TEIXEIRA, R. S. S.; REZENDE, C. M.

Green and roasted coffee oils are products rich in bioactive compounds, such as linoleic acid and the diterpenes cafestol and kahweol, being a potential ingredient for food and cosmetic industries. An... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: FERNANDEZ, D.; RAMIRO, D.; MALUF, M. P.

WRKY family proteins are transcription factors involved in the regulation of development and plant defense response pathways. The Arabidopsis thaliana WRKY superfamily is made of 75 members. Common to... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2007

Autoria: FAVARO, C. P.; BARALDI, I. J.; CASCIATORI, F. P.; FARINAS, C. S.

Soluble coffee offers the combined benefits of high added value and practicality for its consumers. The hydrolysis of coffee polysaccharides by the biochemical route, using enzymes, is an eco-friendly... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: DUARTE, G.; FARAH, A.; FELBERG, I.; DELIZA, R.; CALADO, V.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: VIANA, M. T. R.; AZEVEDO, H. P. A. de; PEREIRA, F. A. C.; CARVALHO, M. A. de F.; GUIMARÃES, R. J.

The identification of morphophysiological traits responsible for a better plant behavior when infected is useful for cultivar selection, and become crucial for breeding. We investigated the morphophys... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: CARNIER, R.; BERTON, R. S.; COSCIONE, A. R.; PIRES, A. M. M.; CORBO, J. Z. F.

Abstract: The coffee industry produces a wide range of organic wastes, some in large amounts, and most of them do not have a well-defined final disposal. The agricultural use of these wastes can be ba... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: CARNEIRO, R. M. D. G.; COFCEWICZ, E. T.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.