Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: OLIVEIRA, E. A. de; PEREIRA, C. A.; GAVA, C. A. T.; PEREIRA, G. E. Yeast contaminants in wines can cause refermentation and formation of defect compounds, occurring lost of flavor quality and deterioration. This study aimed to determine the resistance of wild yeasts... ... |
Autoria: MARTINS, F. B.; MORAES, A. C. L.; AONO, A. H.; FERREIRA, R. C. U.; CHIARI, L.; SIMEÃO, R. M.; BARRIOS, S. C. L.; SANTOS, M. F.; JANK, L.; VALLE, C. B. do; VIGNA, B. B. Z.; SOUZA, A. P. DE Artificial hybridization plays a fundamental role in plant breeding programs since it generates new genotypic combinations that can result in desirable phenotypes. Depending on the species and mode of... ... |
Autoria: PETRARCA, M. H.; ROSA, M. A.; QUEIROZ, S. C. do N. de; GODOY, H. T. Acrylamide, a heatgenerated food contaminant, has been associated with neurotoxic effects in humans and was classified under group 2A as a probable human carcinogen by the International Agency Researc... ... |
Autoria: MELLO, I. S.; PIETRO-SOUZA, W.; LIOTTI, R. G.; PEREIRA, J. M. C.; BICHARA, K. P. A.; SILVA, G. F.; ALMEIDA, E. G.; SOARES, M. A. The mercury is a contaminant in gold mining in the city of Poconé. This heavy metal is a toxic in different organisms and affect the human by bioaccumulation process causing a serie of cronic diseases... ... |
Autoria: FREIRA, L.; GUERREIRO, T. M.; CARAMÊS, E. T. S.; LOPES, L. L.; ORLANDO, E. A.; PEREIRA, G. E.; PALLONE, J. A. L.; CATHARINO, R. R.; SANT'ANA, A. S. Ochratoxin A is the main contaminant mycotoxin of grapes produced mainly by Aspergillus niger and Aspergillus carbonarius. Besides, it is possible that the formation of modified mycotoxin occurs throu... ... |
Autoria: HE, Y.; MATHIEU, J.; YANG, Y.; YU, P.; SILVA, M. L. B. da; ALVAREZ, P. J. J. ABSTRACT: 1,4-Dioxane (dioxane) is a groundwater contaminant of emerging concern for which bioremediation may be a promising strategy. Several bacterial strains can metabolize dioxane or degrade it co... ... |
Autoria: CARNEIRO, M. T.; PEREZ, D. V.; FEITOSA, R. C.; WASSERMAN, J. C. Obtaining uncultured Escherichia coli from natural waters is an important step in the study of microbes in the environment, which are critical for bacterial decay and microbial source tracking. The qu... ... |
Autoria: FERREIRA, E. C.; MILORI, D. M. B. P.; FERREIRA, E. J.; SANTOS, L. M. dos; MARTIN NETO, L.; NOGUEIRA, A. R. de A. Laser induced breakdown spectroscopy (LIBS) is an atomic emission spectroscopy technique for simple, direct and clean analysis, with great application potential in environmental sustainability studies... ... |
Autoria: OLIVEIRA, M. A. de; LORINI, I.; MALLMANN, C. A. Micotoxinas associadas aos grãos são uma das principais causas de não conformidade em relação a alimentos seguros e as impurezas e/ou matérias estranhas presentes podem estar associadas à sua maior in... ... |
Autoria: PONTEDEIRO, E. M.; GENUCHTEN, M. Th. van; GODOY, W.; VAZ, C. M. P.; CRESTANA, S.; LIMA, M. C. O.; COUTO, P.; SU, J. Abstract Digital samples offer many opportunities to study subsurface fluid flow and contaminant transport processes. The pore size distribution of especially fine-textured porous media often covers m... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.