Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: RIBEIRO, S. da C. A.; AZOUBEL, P. M.; TOBINAGA, S.

A central composite rotatable design was used to evaluate the osmotic dehydration process of catfish (Hypophthalmus edentatusi using three factors: temperature (23- 5rC), NaCI concentration (11.3 - 14... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2004

Autoria: ANTONIO, G. C.; AZOUBEL, P. M.; ALVES, D. G.; EL-AOUAR, A. A.; MURR, F. E. X.

Brazil is the biggest world producer 01' papaya and because its sweet taste and vitamins content this fruit is consumed in natura and processed in candies and some other products. lt is necessary to f... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2004

Autoria: VINSON, C. C.; MOTA, A. P. Z.; OLIVEIRA, T. N.; GUIMARÃES, L. A.; LEAL-BERTIOLI, S. C. de M.; WILLIAMS, T. C. R.; NEPOMUCENO, A. L.; SARAIVA, M. A. de P.; ARAUJO, A. C. G.; GUIMARAES, P. M.; BRASILEIRO, A. C. M.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: AZOUBEL, P. M.; TONON, R. V.; EL-AOUAR, A. A.; ANTONIO, G. C.; ARAUJO, E. A. F.; RIBEIRO, S. C. A.; MURR, F. E. X.

Cashew apple slices were osmotically treated in corn syrup solids solutions at different concentrations (40-60% w/w), temperatures (30-50oC) and immersion times (90-240min). Temperature was the most i... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2004

Autoria: OLIVEIRA, A. S.; NIRO, C. M.; BRESOLIN, J. D.; SOARES, V. F.; FERREIRA, M. D.; SIVIERI, K.; AZEREDO, H. M. C. de

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: BRUNETTI, H. B.; SANTOS, P. M.; SANTOS, M. L. DOS; JANK, L.; SANTOS, M. F.

The development of new forage grass cultivars that avoid drought stress by root growth is important to ensure animal feeding during dry periods. We evaluated the ability of five genotypes of Megathyrs... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: AZOUBEL, P. M.; EL-AOUAR, A. A.; KUROZAWA, L. E.; ANTONIO, G. C.; MURR, F. E. X.

The objective of this work was the study of osmotic dehydration of cashew apple slices in sucrose solutions as a function of temperature (30-50 0C), solution concentration (40-60% w/w) and immersion t... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2005

Autoria: ANTONIO, G. C.; EL-AOUAR, A. A.; AZOUBEL, P. M.; SIMÕES, M. R.; MURR, F. E. X.

The aim of this work was to evaluate the osmotic dehydration of sweet potato (Ipomoea batatas) using salt and sucrose solutions. The osmotic process was carried out at different sucrose concen tration... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2005

Autoria: ANDRADE, S. A. C.; BARROS NETO, B. de; NÓBREGA, A. C.; AZOUBEL, P. M.

The apparent diffusion coefficients for sucrose and water during osmotic dehydration of jenipapos were determined. Long time experiments (up to 60 h) were carried out in order to determine equilibrium... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2007

Autoria: AIDAR, S. de T.; MEIRELLES, S. T.; OLIVEIRA, R. F.; CHAVES, A. R. de M.; FERNANDES JUNIOR, P. I.

The poikilochorophyllous, desiccation-tolerant (PDT) angiosperm, Pleurostima purpurea, normally occurs in less exposed rock faces and slightly shady sites. Our aim was to evaluate the light susceptibi... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.