Busca de Publicações
Filtrar por:
Osmotic dehydration of catfish (Hypophthalmus edentatus) as a pretreatment, using ternary solutions. Autoria: RIBEIRO, S. da C. A.; AZOUBEL, P. M.; TOBINAGA, S. A central composite rotatable design was used to evaluate the osmotic dehydration process of catfish (Hypophthalmus edentatusi using three factors: temperature (23- 5rC), NaCI concentration (11.3 - 14... ... |
Autoria: ANTONIO, G. C.; AZOUBEL, P. M.; ALVES, D. G.; EL-AOUAR, A. A.; MURR, F. E. X. Brazil is the biggest world producer 01' papaya and because its sweet taste and vitamins content this fruit is consumed in natura and processed in candies and some other products. lt is necessary to f... ... |
Autoria: VINSON, C. C.; MOTA, A. P. Z.; OLIVEIRA, T. N.; GUIMARÃES, L. A.; LEAL-BERTIOLI, S. C. de M.; WILLIAMS, T. C. R.; NEPOMUCENO, A. L.; SARAIVA, M. A. de P.; ARAUJO, A. C. G.; GUIMARAES, P. M.; BRASILEIRO, A. C. M.
|
Autoria: AZOUBEL, P. M.; TONON, R. V.; EL-AOUAR, A. A.; ANTONIO, G. C.; ARAUJO, E. A. F.; RIBEIRO, S. C. A.; MURR, F. E. X. Cashew apple slices were osmotically treated in corn syrup solids solutions at different concentrations (40-60% w/w), temperatures (30-50oC) and immersion times (90-240min). Temperature was the most i... ... |
Autoria: OLIVEIRA, A. S.; NIRO, C. M.; BRESOLIN, J. D.; SOARES, V. F.; FERREIRA, M. D.; SIVIERI, K.; AZEREDO, H. M. C. de
|
Autoria: BRUNETTI, H. B.; SANTOS, P. M.; SANTOS, M. L. DOS; JANK, L.; SANTOS, M. F. The development of new forage grass cultivars that avoid drought stress by root growth is important to ensure animal feeding during dry periods. We evaluated the ability of five genotypes of Megathyrs... ... |
Autoria: AZOUBEL, P. M.; EL-AOUAR, A. A.; KUROZAWA, L. E.; ANTONIO, G. C.; MURR, F. E. X. The objective of this work was the study of osmotic dehydration of cashew apple slices in sucrose solutions as a function of temperature (30-50 0C), solution concentration (40-60% w/w) and immersion t... ... |
Autoria: ANTONIO, G. C.; EL-AOUAR, A. A.; AZOUBEL, P. M.; SIMÕES, M. R.; MURR, F. E. X. The aim of this work was to evaluate the osmotic dehydration of sweet potato (Ipomoea batatas) using salt and sucrose solutions. The osmotic process was carried out at different sucrose concen tration... ... |
Autoria: ANDRADE, S. A. C.; BARROS NETO, B. de; NÓBREGA, A. C.; AZOUBEL, P. M. The apparent diffusion coefficients for sucrose and water during osmotic dehydration of jenipapos were determined. Long time experiments (up to 60 h) were carried out in order to determine equilibrium... ... |
Autoria: AIDAR, S. de T.; MEIRELLES, S. T.; OLIVEIRA, R. F.; CHAVES, A. R. de M.; FERNANDES JUNIOR, P. I. The poikilochorophyllous, desiccation-tolerant (PDT) angiosperm, Pleurostima purpurea, normally occurs in less exposed rock faces and slightly shady sites. Our aim was to evaluate the light susceptibi... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.