Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: SILVA, M. E. A. da; SILVA, D. P. S. da; MACEDO, T. de F. de; BEHLING NETO, A.; PEREIRA, D. H.; TARDIN, F. D. In order to guarantee the production of feed for ruminant animals, the dry matter (DM) content determination is very common in laboratories routine. For silage samples, part of the fermentation produc... ... |
Autoria: FREITAS, S. T. de; GUIMARÃES, I. T.; VILVERT, J. C.; AMARAL, M. H. P. do; BRECHTE, J. K.; BIASOTO, A. C. T. Dry matter content (DMC) at harvest has been shown to be highly correlated with soluble solids content (SSC), which determines consumer acceptance of ripe mango. However, studies are required to evalu... ... |
Autoria: BRETAS, I. L.; VALENTE, D. S. M.; SILVA, F. F.; CHIZZOTTI, M. L.; PAULINO, M. F.; D’ÁUREA, A. P.; PACIULLO, D. S. C.; PEDREIRA, B. C. e; CHIZZOTTI, F. H. M. Aboveground biomass (AGB) data are important for profitable and sustainable pasture management. In this study, we hypothesized that vegetation indexes (VIs) obtained through analysis of moderate spati... ... |
Autoria: VIEIRA, M. J.; ARGENTA, L. C.; BRANCHER, T. L.; FREITAS, S. T. de; MATTHEIS, J. P. The objective of this study was to determine the relationship among dry matter content (DMC) and maturity indexes at harvest and quality of Gala apples after storage. Apple fruit of four ?Gala? strain... ... |
Autoria: BEHLING NETO, A.; PEREIRA, D. H.; PEDREIRA, B. C. e; SILVA, L. A. L.; AMARO, M. R.; POPE, A. M.; CARVALHO, A. P. S.; DOMICIANO, L. F. The first step for chemical evaluation is the feed drying in forced air oven. Then, to determine the feed dry matter (DM) content, after grinding the sample in a mill, a second drying is done at 105°C... ... |
|
Autoria: CONRADO, J. A. de A.; TONUCCI, R. G.; CAVALCANTE, A. C. R.; CÂNDIDO, M. J. D.; SALDANHA, A. R.; CHAVES, A. K. de L. Resumo: A serapilheira torna-se fundamental para a micro fauna e por manter a umidade no solo através da sua cobertura, diminuindo os níveis de degradação da área. Objetivou-se avaliar a produção e as... ... |
Autoria: BORGES, E. N.; ARAÚJO, C. de A.; MONTEIRO, B. S.; SILVA, A. S.; ALBUQUERQUE, L. de F.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C.; SOUZA, R. C. de; ARAÚJO, A. O. de This study aimed to evaluate fermentation losses and the fermentation profile of cactus pear silage with buffel grass predried. Five levels of inclusion of buffel grass pre-dried in cactus pear silage... ... |
Autoria: COSTA, N. de L.; PAULINO, V. T.; MAGALHÃES, J. A.; NASCIMENTO, L. E. da S.; RODRIGUES, M. J. A.
|
Autoria: FIUZA, A. U. R.; FONSECA, I. P.; SILVA, D. J. da; SILVA, B. F. da; OLIVEIRA, L. A. de; JESUS, J. L. de; OLIVEIRA, E. J. de O cultivo da mandioca tem grande relevância socioeconômica para o Brasil, apresentando facilidade de cultivo, resistência a doenças e a variações climáticas. Com a raiz da mandioca pode se preparar vá... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.