Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: DAMASCENO, J. C. A.; SOARES, A. C. F.; JESUS, F. N. de; CASTRO, J. M. da C. e The dyes used for staining nematode egg masses and eggs can cause environmental hazards and human health concerns. The aim of this study was to evaluate different artificial food dyes, as a replacemen... ... |
Autoria: CONCEIÇÃO, L. R. B. da; CUNHA. H. O. da; LEITE, A. M. B.; BABU, R. S.; RAJA, S.; OLIVEIRA, C. R. de; BARROS, A. L. F. de bstract: Herein, we evaluate the conversion efficiency of dye-sensitized solar cells (DSSCs) photosensitized using two different natural dyes extracted from Alpinia purpurata and Alstroemeria flower p... ... |
Autoria: CRISÓSTOMO, C. A. B.; DAMACENO, F. B.; BARBOSA, L. R. de S.; ALMEIDA, J. S.; BATISTA, W. V. F. do C.; MALAGUTTI, A. R.; MESQUITA, J. P. de; TORRES, J. A.; IGA, G. D.; RIBEIRO, C.; RIBEIRO, R. A.; MOURÃO, H. A. J. L. We report a facile hydrothermal method for the synthesis of niobium pentoxide (Nb2O5) under two different temperatures, 120 °C (Nb2O5-120) and 150 °C (Nb2O5-150). The obtained materials were character... ... |
Autoria: MOSER, P.; SOUZA, R. T. de; TELIS, V. R. N. Grape juice contains high amounts of anthocyanins, with great potential for substituting synthetic food dyes. Carrier agents used in spray drying entraps anthocyanins, allowing their preservation. Thi... ... |
Autoria: RIBEIRO. E. P.; PAES, M. C. D.; BARBOSA, N. A.; TEIXEIRA, F. F.
|
Autoria: ALVARES, V. de S.; SILVA, R. S. da; CUNHA, C. R. da; FELISBERTO, F. A. V.; CAMPOS FILHO, M. D. Grande parte da farinha de mandioca produzida no Norte do Brasil é artesanal e contém uma pequena quantidade de açafrão-da-terra em pó, o qual é um corante natural produzido pelos próprios produtores... ... |
Autoria: MARCHI, G.; SILVA, C. A.; GUILHERME, L. R. G.; PIRES, A. M. M.; GUERREIRO, M. C. ABSTRACT: This work presents theory and applications in capillary electrophoresis. This technique is a powerful tool representing a large saving in chemicals (0.5 to 4 nL s-1 flux), samples (1 to 100... ... |
Autoria: PEREIRA, D. I. de M.; GURGEL, R. S.; SOUZA, A. T. F. de; MATIAS, R. R.; FALCÃO, L. de S.; CHAVES, F. C. M.; SILVA, G. F. da; MARTÍNEZ, J. G.; PROCÓPIO, R. E. de L.; FANTIN, C.; ALBUQUERQUE, P. M. Pigments of fungal origin have aroused increasing interest in the food dye and cosmetic industries since the global demand for natural dyes has grown. Endophytic microorganisms are a source of bioacti... ... |
Autoria: SILVA, C. M. M. de S.; MELO, I. S. de; OLIVEIRA, P. R. A proposta deste trabalho foi estudar o potencial das linhagens fúngicas, consideradas potenciais degradadoras dos herbicidas quinclorac e propanil, isoladas tanto da cultura de arroz como em sediment... ... |
Autoria: VAIO, M.; SPERANZA, P.; VALLS, J. F. M.; GUERRA, M.; MAZZELLA, C. The Quadrifaria group of Paspalum (Poaceae, Paniceae) comprises species native to the subtropical and temperate regions of South America. The purpose of this research was to characterize the I genomes... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.