Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: TANGERINO, G. T.; SOUSA, R. V.; PORTO, A. J. V.; INAMASU, R. Y.
|
Autoria: MOURA, P. L. S. DE; SANTOS, L. DOS; GOMES, G. J.; GEBLER, L.; SOBJAK, R.; TONIN, P. C.; SCHENATTO, K.; BAZZI, C. L. Dada a expansão na utilização de áreas para agricultura, surge a necessidade de implantar estratégias eficientes em relação ao manejo do solo e da produtividade, devido às extensas áreas cultivadas. N... ... |
Autoria: MORENO, B. M.; CRUVINEL, P. E. —Smart farming has emerged as a new option to deal with the adversities of food generation in agriculture in the face of growing demand, with the aim of increasing productivity allied to the search fo... ... |
Autoria: FRANCHINI, J. C.; DEBIASI, H.; BALBINOT JUNIOR, A. A.; TONON, B. C.; FARIAS, J. R. B.; OLIVEIRA, M. C. N. de; TORRES, E. In the last three decades, the no-tillage system (NT) has provided environmental and economic advantages for farming in southern Brazil, especially when associated with crop rotation. The objective of... ... |
Autoria: AZEVEDO, R.; LOPES, J. L.; SOUZA, M. M. de; QUIRINO, B. F.; JUNGMANN, L.; MARINS, L. F. Background: The production of glucose from cellulose requires cellulases, which are obtained from decomposing microorganisms such as fungi and bacteria. Among the cellulases, β-glucosidases conve... ... |
Autoria: GURGEL, A. L. C.; DIFANTE, G. dos S.; MONTAGNER, D. B.; ARAUJO, A. R. de; DIAS, A. M.; SANTANA, J. C. S.; RODRIGUES, J. G.; PEREIRA, M. de G. It is estimated that approximately 47% of the world?s ruminant meat and milk is produced in tropical and subtropical regions, with pasture comprising the main food base of these animals. Nitrogen fert... ... |
Autoria: FEITOSA, I. de L.; OLIVEIRA, M. S. de; PASSOS, A. M. A. dos; CIPRIANI, H. N. Crop-livestock-forest systems are a sustainable production alternative based on the integration of several components and configurations that increase the complexity of management and soil- plant rela... ... |
Autoria: PESSOA, M. C. P. Y.; SEIXAS, A. F. R.; LOSEKANN, M. E.; SILVA, M. S. G. M. e; PAZZIANOTTO, C. B.; INOUE, L. A. K. A.; QUEIROZ, J. F. de
|
Autoria: AZEVEDO, R. A.; RUFINO, S. R. de A.; FURINI, P. M.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; MARTINS, P. C.; LEÃO, A. E.; LANA, A. M. Q.; COELHO, S. G.
|
Autoria: AZEVEDO, R. A. de; FURINI, P. M.; RUFINO, S. R. de A.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; LEÃO, A. E.; MARTINS, P. C.; LANA, A. M. Q.; COELHO, S. G.
|
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.