Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: BATISTA, F.; OLIVEIRA, M.; FERNANDES, T.; RIBEIRO, V.; MARRIEL, I.; GOMES, E. A.; LANA, U.; OLIVEIRA, C.
|
Autoria: NUNES, F. V.; MELO, I. S. de The plant kingdom is colonized by a diverse array of endophytic bacteria, which form a non-pathogenic relationship with their hosts. Endophytic bacteria may confer benefits to the plant, and the benef... ... |
Autoria: MAROLDI, M. M. C.; VASCONCELLOS, V. M.; LACAVA, P. T.; FARINAS, C. S. The endophytic fungi represent a potential source of microorganisms for enzyme production. However, there have been only few studies exploiting their potential for the production of enzymes of industr... ... |
Autoria: SENA, I. S.; FERREIRA, A. M.; MARINHO, V. H.; HOLANDA, F. H. E.; BORGES, S. F.; SOUZA, A. A. de; KOGA, R. de C. R.; LIMA, A. L.; FLORENTINO, A. C.; FERREIRA, I. M. Lipases (EC 3.1.1.3) are hydrolases that catalyze triglycerides hydrolysis in free fatty acids and glycerol. Among the microorganisms that produce lipolytic enzymes, the entophytic fungi stand out. We... ... |
Autoria: SOUZA, A.; CRUZ, J. C.; SOUSA, N. R.; PROCÓPIO, A. R. L.; SILVA, G. F. Endophytic microorganisms consist of fungi, bacteria, and actinomycetes that play important roles in the process of plant adaptation to the environment. Currently, the natural associations between mic... ... |
Autoria: VALE, S. M. L. S. do; SIVIERO, A.; LESSA, L. S.; MATTAR, E. P. L.; VALE, P. A. A. do Endophytic microorganisms have a wide genetic diversity, being very useful for agriculture, for producing growth regulators and making nutrients available to plants. In this context, this research aim... ... |
Autoria: OLIVEIRA, C. F.; BARBOSA, F. G.; MAFEZOLI, J.; OLIVEIRA, M. C. F.; CAMELO, A. L. M.; LONGHINOTTI, E.; LIMA, A. C. A.; CAMARA, M. P. S.; GONÇALVES, F. J. T.; FREIRE, F. das C. O.
|
Autoria: YIN, S. E.; RAKHMANKULOVA, M.; KUCERA, K.; SENA FILHO, J. G. de; PORTERO, C. E.; NAVAEZ TRUJILLO, A.; HOLLEY, S. A.; STROBEL, S. A.
|
Autoria: LIMA, L. R.; MOMBACH, M. A.; PEDREIRA, B. C. e; FERREIRA, D. C.; CARVALHO, P. de; AMORIM, K. R. R. de; WEIMER, P. J.; CABRAL, L. da S. The rumen is a very complex ecosystem in which there is a high diversity and concentration of rumen microbes. Animals, microbial and diets effects shape the rumen microbial population what make the ru... ... |
Autoria: LIMA, L. R.; MOMBACH, M. A.; FERREIRA, D. C.; PEDREIRA, B. C. e; CARVALHO, P. de; AMORIM, K. R. R. de; CABRAL, L. da S. The intensification of beef cattle production systems has been adopted for many farmers in Brazil, specially in Midwest region, as a way to increase the productivity by unit of land used as well as to... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.