Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: COSTA, F. J. L. G da; HELM, C. V.; GODOY, R. C. B. de; WASZCZYNSKYJ, N.
|
Autoria: HORNUNG, P. S.; LAZZAROTTO, S, R. da S.; OLIVEIRA, C. S. de; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E. The “pinhão” is the seed of Araucaria angustifolia (known as Paraná pine). This specie is in danger due to reckless exploration. Thus, the development of new applications could motivate its preservati... ... |
Autoria: SANTOS, T. B.; F. NETO, R. S.; COLLANTES, N. F.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V. Sorghum is a cereal that can be an alternative source of starch, of interesting properties following the demand for non-chemically modified starches, which is current market trend. Therefore, this stu... ... |
Autoria: LOURENÇONI, D.; YANAGI JUNIOR, T.; YANAGI, S. de N. M.; ABREU, P. G. de; CAMPOS, A. T. Abstract: Broiler chickens are homoeothermic animals, i.e., animals capable of maintaining their body temperature within quite narrow limits; therefore, climate change poses a great challenge to poult... ... |
Autoria: RIBEIRO, E. A. dos S.; PASTANA, D. N. B.; BUFALINO, L.; LIRA-GUEDES, A. C.; GUEDES, M. C. Açaí is a source of wealth for riverine families and has been promoting the development of the Amazon River estuary. After depulping the fruits to produce the wine, the seeds of açaí are deposited nea... ... |
Autoria: SANTOS, T. B. dos; FREIRE NETO, R. da S.; COLLANTES, N. F.; CHÁVEZ, D. W. H.; QUEIROZ, V. A. V.; CARVALHO, C. W. P. de Sorghum has been lately attracted the attention for human consumption as a glutenfree cereal rich in bioactive compounds. Sorghum starches isolated from brown (BRS305), red (BRS308), and white (CMSXS1... ... |
Autoria: LAZZAROTTO, S. R. da S.; BET, C. D.; HORNUNG, P. S.; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E. Introduction. Native starches are the most consumed polysaccharides in human diet. They are used in several industries as food, textile, pharmaceutic, etc. However due to some limitations starches sho... ... |
Autoria: HORNUNG, P. S.; GRANZA, A. G.; LAZZAROTTO, S. R. da R.; RIBANI, R. H.; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E. Araucaria angustifolia is known in Brazil as Paraná Pine is endangered due to reckless extraction. The preservation and maintenance of the culture could be stimulated by use derivative products like t... ... |
Autoria: LOURENÇONI, D.; ABREU, P. G. de; YANAGI JUNIOR, T.; CAMPOS, A. T.; YANAGI, S. de N. M. Abstract: The selection of the type of fuzzy systems pertinence curve allows a better representation of the mathematical model and a smaller simulation error. We aimed to study the effect of pertinenc... ... |
Autoria: PASZKO, T.; MATYSIAK, J.; SPADOTTO, C. A.; BOGUTA, P.; SKIC, K. Our recent study demonstrated that fulvic and humic acids are the major contributors to the adsorption of phenoxyalkanoic acid herbicides in soils. At very low pH, the neutral forms of these herbicide... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.