Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: MIQUELONI, D. P.; ASSIS, G. M. L. de; BEBER, P. M. Considering the productive seasonality, the objective of this work was to estimate genetic parameters for agronomic and nutritional traits of forage peanut for selection of more adapted and productive... ... |
Autoria: RESENDE, R. M. S.; ASSIS, G. M. L. de; MONTAGNER, D. B.; FERREIRA, R. C. U. Forage peanut improvement for use in grass-legume mixtures is expected to have a great impact on the sustainability of Brazilian livestock production. Eighteen cloned Arachis spp. ecotypes were evalua... ... |
Autoria: MIQUELONI, D. P.; ASSIS, G. M. L. de; BEBER, P. M. The selection of superior genotypes considering several traits simultaneously allows the release of more adapted, productive, and nutritive cultivars. To select forage peanut genotypes for use as anim... ... |
Autoria: MENEZES, A. P. M. de; ASSIS, G. M. L. de; MATAVELI, M.; SILVA, H. S. F. da; AZEVEDO, J. M. A. de; MENDONÇA, M. S. de The objective of this study was to evaluate the genetic divergence of forage peanut in relation to agronomic and chemical traits in both rainy and dry seasons. This experiment was conducted with genot... ... |
Autoria: MIQUELONI, D. P.; ASSIS, G. M. L. de; BEBER, P. M. Successful breeding programs depend on the information defined through the evaluation of parameters obtained according to the selection strategy, based on the correlated responses among the multiple t... ... |
Autoria: BERÇA, A. S.; CARDOSO, A. da S.; LONGHINI, V. Z.; PIZZARRO, F. da C.; MAGNABOSCO, W. de M.; REIS, R. A.; BODDEY, R. M.; RUGGIERI, A. C. The aims of this study were to evaluate the forage production and accumulation of marandu grass, intercropped with forage peanut (mixed) or fertilized with urea. |
Autoria: Ferreira, A. L.; Maurício, R. M.; PEREIRA, L. G. R.; Azevedo, J. A. G. de; OLIVEIRA, L. S.; Pereira, J. M. Abstract: The objective of this study was to evaluate the nutritional divergence between ten genotypes of forage peanut, based on chemical composition as well as fermentation and in vitro degradation... ... |
Autoria: ANDRADE, C. M. S. de; FERREIRA, A. S.; ASSIS, G. M. L. de Brazil is the center of origin of forage peanut (Arachis pintoi), the most important forage legume for use in mixed pastures in equatorial climates. Its main attributes are the high forage quality, gr... ... |
Autoria: CAMPOS, T. de; AZEVEDO, H. S. F. S.; FERREIRA FILHO, J. A.; OLIVEIRA, M. C.; TEIXEIRA, R. B.; ASSIS, G. M. L. de The objective of this study was to analyze the genetic diversity and molecular characterization of the germplasm bank of forage peanut using microsatellite markers. |
Autoria: ASSIS, G. M. L. de; VALENTIM, J. F.; ANDRADE, C. M. S. de Forage peanut (Arachis pintoi) is a forage legume of relatively recent use in beef and dairy cattle feeding. Although it is native exclusively to Brazil, the first culti-var, Amarillo, was released in... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.