Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: SERRA, A. P.; MARCHETTI, M. E.; DUPAS, E.; CARDUCCI, C. E.; SILVA, E. F. da; PINHEIRO, E. R. The aim in developing this work was to summarize information about phosphorus (P) limitation and dynamic in tropical soils for forage grasses production. The major idea is direct information about lim... ... |
Autoria: RESENDE, R. M. S.; ASSIS, G. M. L. de; MONTAGNER, D. B.; FERREIRA, R. C. U. Forage peanut improvement for use in grass-legume mixtures is expected to have a great impact on the sustainability of Brazilian livestock production. Eighteen cloned Arachis spp. ecotypes were evalua... ... |
Autoria: ANDRADE, C. M. S. de; ASSIS, G. M. L. de; GONCALVES, R. C.; FERREIRA, A. S.; OLIVEIRA, Y. M. F. de Forage peanut (Arachis pintoi) is considered a legume ideotype for use in mixed pastures in humid tropical regions, but its adoption has been hindered by low availability and high prices of commercial... ... |
Autoria: BERÇA, A. S.; CARDOSO, A. da S.; LONGHINI, V. Z.; PIZZARRO, F. da C.; MAGNABOSCO, W. de M.; REIS, R. A.; BODDEY, R. M.; RUGGIERI, A. C. The aims of this study were to evaluate the forage production and accumulation of marandu grass, intercropped with forage peanut (mixed) or fertilized with urea. |
Autoria: ASSIS, G. M. L. de; SANTOS, C. F. dos Forage peanut (Arachis pintoi and Arachis repens) is cultivated in regions of the humid tropics, subject to four months of drought, when forage yield decreases. Field studies have shown that there is... ... |
Autoria: SILVA, D. L. S.; OLIVEIRA, K. P.; AROEIRA, L. J. M.; CHAVES, D. F.; PONCIANO, M. F.; BRAGA, A. P.; LIMA JUNIOR, D. M. Abstract: Chemical composition of some potential forages species, natives from Caatinga region, were evaluated. Samples of Macroptilium heterophyllum, Stylosanthes humilis, Rhynchosia mÃnima, Desmodi... ... |
Autoria: MIQUELONI, D. P.; ASSIS, G. M. L. de; BEBER, P. M. The selection of superior genotypes considering several traits simultaneously allows the release of more adapted, productive, and nutritive cultivars. To select forage peanut genotypes for use as anim... ... |
Autoria: SERRA, A. P.; MARCHETTI, M. E.; DUPAS, E.; ENSINAS, S. C.; LOURENTE, E. R. P.; SILVA, E. F. da; ALMEIDA, R. G. de; CARDUCCI, C. E.; ALOVISI, A. M. T. There is a concern about the growing population and limitation in natural resources which are taking the population to direct its agricultural systems into a more productive and efficient activity, lo... ... |
Autoria: ANDRADE, C. M. S. de; FERREIRA, A. S.; ASSIS, G. M. L. de Brazil is the center of origin of forage peanut (Arachis pintoi), the most important forage legume for use in mixed pastures in equatorial climates. Its main attributes are the high forage quality, gr... ... |
Autoria: ASSIS, G. M. L. de; VALENTIM, J. F.; ANDRADE, C. M. S. de Forage peanut (Arachis pintoi) is a forage legume of relatively recent use in beef and dairy cattle feeding. Although it is native exclusively to Brazil, the first culti-var, Amarillo, was released in... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.