Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: NOGUEIRA, R. M.; ALVARES, V. de S.; CARTAXO, C. B. da C.

Esta publicação relata o resultado do trabalho de desenvolvimento de um modelo de secador de camada fixa para a castanha-do-brasil com casca, operando com ar aquecido indiretamente, utilizando sistema... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: SILVA, J. do N.; MASCARIN, G. M.; LOPES, R. B.; FREIRE, D. M. G.

Abstract: Agro-industrial waste byproducts are commonly inexpensive organic nutritional sources for production of filamentous fungi, and selection of an optimal bioreactor is a key factor for attainin... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: FAVARO, S. P.

Process to obtain crude oil from macauba pulp by means of good harvest and post-harvest practices, including bunch harvesting, immediate drying of whole fruits, automated pulping and oil extraction by... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: KUROZAWA, L. E.; AZOUBEL, P. M.; MURR, F. E. X.; PARK, K. J.

The aim of this study was to model the drying kinetics of fresh and osmotically pretreated mushroom slices (Agaricus blazei). Besides the effects of drying air temperature and air velocity, the effect... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: BEHLING NETO, A.; PEREIRA, D. H.; PEDREIRA, B. C. e; SILVA, L. A. L.; AMARO, M. R.; POPE, A. M.; CARVALHO, A. P. S.; DOMICIANO, L. F.

The first step for chemical evaluation is the feed drying in forced air oven. Then, to determine the feed dry matter (DM) content, after grinding the sample in a mill, a second drying is done at 105°C... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: SILVA, A. B. da; SOUSA, A. R. de S.; CARNEIRO, M.; ACCIOLY, L. J. de O.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: FAVARO, S. P.

Fast drying process of macauba fruits in a rotary drier to obtain oil with competitive yield and quality compatible with legal standards.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: RIBEIRO, L. de O.; BRITO, M. O. de; FREITAS, S. P.; MATTA, V. M. da; JUNG, E. P.; KUNIGAMI, C. N.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: KUROZAWA, L. E.; AZOUBEL, P. M.; MURR, F. E. X.; PARK, K. J.

The aim of this work was to study the drying of fresh and osmotically dehydrated mushrooms and evaluate their qualities. The osmotic treatment was carried out at 20 °C with a 10% w.w?1 salt solution,... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2007

Autoria: SOUZA, A. L. R. de; CABRAL, L. M. C.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.