Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: PACHECO, S.; GODOY, R. L. O.; PORTE, A.; ROSA, J. S. da; ARAÚJO, M. C. P.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: OLIVEIRA, J. B. DE; OLIVEIRA, C. G. R. de; PEREIRA, G. E.

Flavan-3-ols are widely distributed in higher plants, such as grapes, located in the skins and seeds, being transferred to the wine during winemaking. They are responsible for specific sensory propert... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: OIRAM FILHO, F.; ZOCOLO, G. J.; CANUTO, K. M.; SILVA JUNIOR, I. J. da; BRITO, E. S. de

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: CORREA, L. C.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.; RYBKA, A. C. P.

The aim of this study was to develop a simple and fast HPLC method for the detection and quantification of tartaric, malic, ascorbic, lactic, acetic, citric and succinic acids in must, grape juices an... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: SILVEIRA, R. da S.; LEAL, G. C.; DAL MOLIN, T. D.; FACCIN, H.; GOBO, L. A.; SILVEIRA, G. D. da; SOUZA, M. T. da S.; LAMEIRA, O. A.; CARVALHO, L. M. de; VIANA, C.

This work describes the chemical characterization of extracts of Jatropha gossypiifolia (from Amazonia region) concerning the presence of phenolic and triterpenic compounds using Ultra High Perfomance... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: PEREIRA, J. F.; SARRIA, A. L. F.; POWERS, S. J.; ARADOTTIR, G. I.; CAULFIELD, J. C.; MARTIN, J.; SMART, L. E.; PICKETT, J. A.; BIRKETT, M. A.; PEREIRA, P. R. V. da S.

Abstract The objective of this study was to evaluate the natural levels of the plant defence compound DIMBOA (2,4-dihydroxy-7-methoxy-1,4-benzoxazin-3-one) in young leaves of eight hexaploid Brazilian... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: IVOMOTO, S. T.; SAKURAY, L. M.; FERREIRA, L. P.; KITZBERGER, C. S. G.; SCHOLZ, M. B. S.; POT, D.; LEROY, T.; VIEIRA, L. G. E.; DOMINGUES, D. S.; PEREIRA, L. F. P.

Lipids are among the major chemical compounds present in coffee beans, and they affect the flavor and aroma of the coffee beverage. Coffee oil is rich in kaurene diterpene compounds, mainly cafestol (... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: MATALLO, M. B.; ALMEIDA, S. D. B.; CERDEIRA, A. L.; FRANCO, D. A. S.; LUCHINI, L. C.; MOURA, M. A. M.; DUKE, S. O.

Com o objetivo de verificar o acúmulo de ácido chiquímico em plantas de laranja pêra (Citrus sinensis) num pomar comercial manejado com glifosato, um herbicida sistêmico de amplo espectro, foram colet... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: GONZALEZ, M. H.; SOUZA, G. B. D.; OLIVEIRA, R. V. DE; FORATO, L. A.; NÓBREGA, J. A.; NOGUEIRA, A. R. de A.

Microwave-assisted sample preparation using diluted nitric acid solutions is an alternative procedure for digesting organic samples. The efficiency of this procedure depends on the chemical properties... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: CONCEIÇÃO, A. A.; SOARES NETO, C. B.; RIBEIRO, J. A. de A.; SIQUEIRA, F. G. de; MILLER, R. N. G.; MENDONCA, S.

Abstract: Cottonseed cake biomass, which is a residue of oil extraction, is potentially appropriate for use as animal feed, given the high mineral, fibre and protein content. The presence of free goss... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.