Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: ROSA, J. S. da; FREITAS-SILVA, O.; ROUWS, J. R. C.; MOREIRA, I. G. da S.; NOVAES, F. J. M.; AZEVEDO, D. de A.; SCHWAB, N.; GODOY, R. L. de O.; EBERLIN, M. N.; REZENDE, C. M. de

Coffee roasting needs precise control and innovative techniques that are economically viable to monitor and improve its consistency. In this study, mass spectrometry was used as a tool to screen chemi... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: QUEIROZ, S. C. do N. de; LAZOU, K.; SANDRA, P; JARDIM, I. C. S. F.

A method for determination of a selected group of pesticides in water (tap and ground water) was developed using liquid chromatography-(electrospray ionization)-mass spectrometry (LC-ESI-MS). The pest... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2004

Autoria: BANDEIRA, R. D. C. C.; UEKANE, T. M.; CUNHA, C. P. da; GEAQUINTO, L. R. O.; CUNHA, V. S.; CAIXEIRO, J. M. R.; GODOY, R. L. O.; CRUZ, M. H. C. de la.

A method using LC/ESI-MS/MS for the quantitative analysis of Ochratoxin A in roasted coffee was described. Linearity was demonstrated (r = 0.9175). The limits of detection and quantification were 1.0... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: SILVA-FILHO, F. A. da; SOUZA, M. M. M. de; REZENDE, G. O.; SILVA, F. M. A. da; CRUZ, J. C. da; SILVA, G. F. da; SOUZA, A. D. L. de; SOUZA, A. Q. L. de

The genus Penicillium is among the most promising alkaloid-producing fungal and therefore plays an important role in terms of producing molecules with biotechnological potential. Thus, in order to ide... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: ASSALIN, M. R.; QUEIROZ, S. C. do N. de; FERRACINI, V. L.; ROSA, M. A.; SOUZA, D. R. C. de

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: FRANCISCO, V. C.; ALMEIDA, L. C.; BOGUSZ JUNIOR, S.; OIANO NETO, J.; NASSU, R. T.

Aroma is one of the most important sensory attributes for acceptance by beef consumers. The first step in analysing the volatile compounds associated with this attribute is their extraction from the f... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: BARBOSA, E. A.; ALVES, G. S. C.; COURA, M. de M. A.; SILVA, H. de L. e; ROCHA, F. S. da; NUNES, J. B.; WATANABE, M. de S.; ANDRADE, A. C.; BRANDA, G. D.

Amphibians secrete a complex array of molecules that shape their interactions with coinhabiting microorganisms and macroscopic predators. Glycans are a rapidly evolving and complex class of biomolecul... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: CAMPOS, C. G.; VERAS, H. C. T.; RIBEIRO, J. A. de A.; COSTA, P. P. K. G.; ARAÚJO, K. P.; RODRIGUES, C. M.; ALMEIDA, J. R. M. de; ABDELNUR, P. V.

Abstract: Xylose fermentation is a bottleneck in second-generation ethanol production. As such, a comprehensive understanding of xylose metabolism in naturally xylose-fermenting yeasts is essential fo... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: BACANELLI, G.; ARAUJO, F. R.; VERBISCK, N. V.

ABSTRACT - Mycobacterium tuberculosis is the microorganism that causes tuberculosis, a disease affecting millions of people worldwide. Matrix-assisted laser desorption ionization time-of-flight mass s... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.