Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: SILVA, M. R. S. S. da; BRESOLIN, J. D.; KRUGER, R. H.; BUSTAMANTE, M. M. C.; REIS JUNIOR, F. B. dos The composition and activity of soil microbial communities largely determine biogeochemical cycles, the turnover process of organic matter, and the fertility and quality of solis. Plant communities ca... ... |
Autoria: TEIXEIRA, L. C. R. S.; YEARGEAU, E.; BALIEIRO, F. de C.; PICCOLO, M. C.; PEIXOTO, R. S.; GREER, C. W.; ROSADO, A. S. Understanding the environmental factors that shape microbial communities is crucial, especially in extreme environments, like Antarctica. Two main forces were reported to influence Antarctic soil micr... ... |
Autoria: MENDES, L. W.; MENDES, R.; TSAI, S. M. The rhizosphere is the narrow zone of soil around the living plant roots that is influenced by the activity of the plants. Many beneficial microorganisms in the rhizosphere provide plants with mineral... ... |
Autoria: LEITE, D. C. A.; BALIEIRO, F. C.; C. A. PIRES; MADARI, B. E.; ROSADO, A. S.; COUTINHO, H. L. C.; PEIXOTO, R. S. Many studies have evaluated the effects of biochar application on soil structure and plant growth. However, there are very few studies describing the effect of biochar on native soil microbial communi... ... |
Autoria: SANTOS, M. S. dos; VILELA, E. S. D.; PAZIANOTTO, R. A. A.; REYNALDO, E. F.; SILVA, E. H. F. M. da; BUENO, A. C. S. O.; MAY, A. Abstract: Understanding the biological and biochemical soil properties, as well as its enzymatic activity is important in designing an efficient alternative to demonstrate desired modifications in the... ... |
Autoria: COTTA, S. R.; DIAS, A. C. F.; MARRIEL, I. E.; GOMES, E. A.; ELSAS, J. D. van; SELDIN, L. The use of genetically modified (GM) plants still raises concerns about their environmental impact. The present study aimed to evaluate the possible effects of GM maize, in comparison to the parental... ... |
Autoria: BONONI, L.; VASCONCELLOS, R. L. F.; TAKETANI, R. G.; VILELA, E. S. D.; MOITINHO, M. A.; MELO, I. S. de Abstract: The average global temperature has increased and will continue increasing, with forecast of up to 5.8° C by the end of this century as a result of the increase in the concentration of greenh... ... |
Autoria: LANA, U.; GOMES, E.; SANTOS, F.; SILVA, L.; OLIVEIRA, C.; VALICENTE, F.
|
Autoria: ANDREOTE, F. D.; DIAS, A. C. F.; FASANELLA, C. C.; TAKETANI, R. G.; ÁVILA, L. A.; PIZZIRANI-KLEINER, A. A.; AZEVEDO, J. L.; MELO, I. S. de
|
Autoria: PAZ VENTERO, M.; CUADRAT, R. R. C.; VIDAL, I.; ANDRADE, B. G. N.; MOLINA-PARDINES, C.; HARI-MORENO, J. M.; COUTINHO, F. H.; MERINO, E.; REGITANO, L. C. de A.; SILVEIRA, C. B.; AFLI, H.; LÓPEZ-PÉREZ, M.; RODRÍGUEZ, J. C. Background: SARS-CoV-2 is an RNA virus causing COVID-19. The clinical characteristics and epidemiology of COVID-19 have been extensively investigated, however, only one study so far focused on the pat... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.