Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: NASCENTE, A. S.; TEMITOPE, I. Z.; FILIPPI, M. C. C. de; CRUZ, D. R. C. Multifunctional microorganisms can significantly affect root and shoot development of upland rice seedling that could provide an increase in the crop grain yield. The objective of this study was to de... ... |
Autoria: FERNANDES, J. P. T.; NASCENTE, A. S.; FILIPPI, M. C. C. de; LANNA, A. C.; SILVA, M. A.; SILVA, G. B. Inoculating plants with a mix of beneficial microorganisms can significantly improve plant growth and contribute to sustainable agriculture. However, it is unclear if mixed inoculations of microorgani... ... |
Autoria: ARAUJO, F. C. de; NASCENTE, A. S.; FILIPPI, M. C. C. de; SILVA, M. A.; SOUSA, V. S.; LANNA, A. C. Cultivation of cover crops in the off-season and the use of multifunctional microorganisms are strategic technologies to ensure sustainability in upland rice production. The objective of this work was... ... |
Autoria: CRUZ, D. R. C.; SILVA, M. A.; NASCENTE, A. S.; FILIPPI, M. C. C. de; FERREIRA, E. P. de B. In the composition of the soil microbiome, there are numerous microorganisms capable of promoting plant growth, better known as plant growth-promoting microorganisms. The study aimed to determine the... ... |
Autoria: MARTINS, P. F.; MARTINEZ, C. O.; CARVALHO, G. de; CARNEIRO, P. I. B.; AZEVEDO, A. R.; PILEGGI, S. A. V.; MELO, I. S. de; PILEGGI, M. The aim of this work was to study herbicide degradation through selected microorganisms from humus and soil subjected to different plantation systems. The following bacterial species were identified:... ... |
Autoria: SILVA, J. P.; TICONA, A. R. P.; HAMANN, P. R. V.; QUIRINO, B. F.; NORONHA, E. F. Lignocellulosic residues are low-cost abundant feedstocks that can be used for industrial applications. However, their recalcitrance currently makes lignocellulose use limited. In natural environments... ... |
Autoria: BITENCOURT, A. C. A.; FAVARO, L. C. de L.; FRANCO, O. L.; QUIRINO, B. F.
|
Autoria: NASCENTE, A. S.; ISHOLA, Z. T.; FILIPPI, M. C. C. de; SILVA, M. A.; CRUZ, D. R. C.; BEZERRA, G. de A. The increasing demand for using microorganisms in agriculture to improve food production requires constantly assessing microbial diversity. This study aimed to investigate the biochemical properties o... ... |
Autoria: PACHECO, T. F.; MARQUES, B. L.; TORRES, N. A. M.; RESENDE, P. H. S.; FRANCO, P. F.; DAMASO, M. C. T.; FÁVARO, L. C. L.; SALUM, T. F. C. Lactic acid is an organic acid widely used in the food, chemical, pharmaceutical and cosmetic industries (Yuwaamornpitak and Chookietwatana, 2018; Hong et al., 2009). Lactic acid can be obtained from... ... |
Autoria: GOMES, E. A.; SILVA, U. de C.; MARRIEL, I. E.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.; LANA, U. G. de P. ABSTRACT - The selection of microorganisms capable of solubilizing phosphorus (P) from rock phosphates (RP) may contribute to reduce the dependence of imported fertilizers in grain crops, reducing the... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.