Aviso: Em razão de manutenção do Data Center que hospeda as publicações digitais da Embrapa informamos que todos os arquivos de publicações estarão indisponíveis para download das 17hs do dia 08/12/2024 até o dia 12/12/2024.

Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: NÓBREGA, J. A.; NASCENTES, C. C.; ARAÚJO, G. C. L.; NOGUEIRA, A. R. de A.; PIROLA, C.

The state ofthe art for sample preparation for metal analysis is the use of closed-vessel microwave-assisted procedures.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2004

Autoria: GROMBONI, C. F.; KAMOGAWA, M. Y.; NÓBREGA, J. A.; NOGUEIRA, A. R. de A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2004

Autoria: COSTA, L. M.; FERREIRA, S. L. C.; NOGUEIRA, A. R. de A.; NOBREGA, J. A.

This work proposes the use of factorial design for optimization of microwave-assisted digestion of lubricating oil. The accuracy of digestion procedures is affected by critical experimental parameters... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2005

Autoria: GROMBONI, C. F.; CARAPELLI, R.; FEREIRA FILHO, E. R.; NOGUEIRA, A. R. de A.

In this work, an exploratory study about the mineral characteristic of some fruit juice (passion fruit, pineapple, orange, and grape) applying chemometric tools was made. The juices analyzed were sepa... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: SANTOS, W. P. C.; VIEIRA, E. C.; COSTA, L. M.; KORN, M. das G. A.; NOGUEIRA, A. R. de A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2004

Autoria: GUIOTOKU, M.; MAIA, C. M. B. de F.; RAMBO, C. R.; HOTZA, D.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: GUIOTOKU, M.; HANSEL, F. A.; NOVOTNY, E. H.; MAIA, C. M. B. de F.

The objective of this work was to characterize the morphology and molecular composition of the hydrochar produced by microwave‑assisted hydrothermal carbonization of cellulose. The produced hydr... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: HORNUNG, P. S.; SILVEIRA, A. C. da; LAZZAROTTO, S. R. da S.; SIQUEIRA, G. L. de A. de; SCHNITZLER, E.; RIBANI, R. H.; LAZZAROTTO, M.

Starches are applied in several fields of industry. Amylose and amylopectin (natural polymers) constitute the starch in vegetable cells. In some processes native starches cannot support high stress co... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: NOVAES, H. B.; VAITSMAN, D. S.; DUTRA, P. B.; PEREZ, D. V.

Lettuce is worldwide known as the most important vegetable. In this context, most farmers are searching new techniques for best quality products including hydropony. However, nitrate is of great conce... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: SOUZA, G. de; NERY, L. H.; PARIS, E. C.; KLEIN-GUNNEWIEK, F.; GIRALDI, T. R.

In this study, nanostructured ZnO films were synthesized by microwave hydrothermal method for application in photocatalysis. The synthesis was made starting a ethylene glycol and zinc acetate solution... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.