Search Publications
Filter by:
Author(s): SOUSA, I. M.; NASCENTE, A. S.; FILIPPI, M. C. C. de; LANNA, A. C. Esse estudo objetivou determinar o efeito de tipos e formas de aplicação de microrganismos benéficos no crescimento de plantas de arroz irrigado tropical cultivar BRS A702 CL, avaliado por meio da pro... ... |
Author(s): SA, L. A. N. de; SOUZA, A. R. de; PURETZ, B. de O.; SOUZA, C. N. de; CANDELÁRIA, M. C.; JUNQUEIRA, L. R.; WILCKEN, C. F. O Brasil possui cerca de 7,1 milhões de hectares de florestas plantadas onde predominam os gêneros Eucalyptus e Pinus, com cerca de 0,8% do território nacional, de importância significativa como matér... ... |
Author(s): AJULO, A. A.; OLIVEIRA, R. S. de; BEZERRA, S. F.; COSTA, N. B.; GONÇALVES, A. R.; OLIVEIRA, M. I. de S.; FILIPPI, M. C. C. de Grain yields of rice (Oryza sativa) are affected globally by rice blast (Magnaporthe oryzae). The main objective of this study was to identify isolates of rhizobacterial antagonists of M. oryzae (BRM1... ... |
Author(s): NASCENTE, A. S.; FILIPPI, M. C. C. de; LANNA, A. C.; SILVA, G. B. da A produção sustentável do arroz é premissa fundamental para atender à crescente demanda mundial pelo grão e à crise iminente de escassez da água. O uso de tecnologias como os microrganismos multifunci... ... |
Author(s): SOUSA, I. M.; NASCENTE, A. S.; FILIPPI, M. C. C. de; LANNA, A. C. O presente trabalho teve a hipótese de que a microbiolização de sementes de arroz irrigado com microrganismos benéficos, selecionados da rizosfera do arroz de terras altas, irá proporcionar maior dese... ... |
Author(s): PAGNO, A. L. A.; QUIRINO, A. C. C.; SANTOS, L. A. dos; NASCIMENTO, L. M.; FILIPPI, M. C. C. de; GONÇALVES, F. J.; SOUZA, A. C. A. de A cultura do trigo (Triticum aestivum L.) é um dos cereais mais consumidos do mundo e de grande importância econômica nacional e mundial. Um dos fatores limitantes para o desenvolvimento da cultura, p... ... |
Author(s): SILVA, N. B.; OLIVEIRA, A. P. S.; REZENDE, C. C.; SOUSA, C. M.; WENDLAND, A.; FERREIRA, E. P. de B. The common bean is one of the most produced and consumed species in Brazil, but the productivity of the crop is still low. The use of new technologies has increased the performance of the production s... ... |
Author(s): PESSOA, M. C. P. Y.; SA, L. A. N. de; MEDEIROS, A. G. B.; WILCKEN, C. F.
|
Author(s): SA, L. A. N. de; SOUZA, A. R. de; JUNQUEIRA, L. R.; CANDELÁRIA, M. C.; COSTA, V. A.; BARBOSA, L. R.; ZANUNCIO, J. C.; WILCKEN, C. F.
|
Author(s): NASCENTE, A. S.; FILIPPI, M. C. C. de; LANNA, A. C.; SOUZA, A. C. A. de; LOBO, V. L. da S.; SILVA, G. B. da O objetivo do trabalho foi de determinar o efeito de formas de aplicação de microrganismos, previamente identificados como indutores de crescimento, na produção de biomassa, trocas gasosas e teor de n... ... |
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.