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Autoria: FERNANDES, E. N.; NEVES, A. L. A.; PEREIRA, L. G. R.; SANTOS, R. D. dos; VERNEQUE, R. da S.; RANGEL, J. H. de A.

In the Semiarid and Coastal Tablelands of Brazil ́s Northeast, the incorporation of gliricídia (Gliricidia sepium) in silvopastoral systems works with a dual purpose.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: LEAO, P. C. de S.

table grapes are cultivated in different Brazilian States. The most important production regions are Southeast, Northeast and South. Northeast region stands out as the main region producing and export... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: PEREIRA, G. E.; BASSOI, L. H.

Twenty years ago, in the Northeast Brazil, a tropical semi-arid area, the production of tropical wines from some Vitis vinifera L. cultivars started. In this region, it is possible to harvest two time... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: MUÑOZ, A. E. P.; BARROSO, R. M.

The economic analysis of tilapia fish farming in cages in Northeast region in Brazil was carried out using data collected from six fish farmers employing panel methodology in a technical meeting in or... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: PEREIRA, G. E.; GUERRA, C. C.

Since the 1980s, viticulture has been developed in an are a between 8° and 90S latitude of northeast Brazil. This area presents an intraannual c1imate variability, with an annual average temperature o... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: PEREIRA, G. E.; GUERRA, C. C.

The Lower-Middle São Francisco river Valley is a new vitivinicultural region located in northeast Brazil, between 8° and 9° S latitude. ln this region 11's possible to have two-three harvests a year,... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: LIMA, M. dos S.; SILANI, I. de S. V.; TOALDO, I. M.; CORREA, L. C.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.; BORDIGNON-LUIZ, M. T.; NINOW, J. L.

The phenolic compounds, organic acids and the antioxidant activity were determined for grape juice samples from new Brazilian varieties grown in the Sub-middle São Francisco Valley in the Northeast Re... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: NASCIMENTO, A.; SOUZA, J.; COSTA, A.; SANTOS, S.; SILVA, G.; PEREIRA, G. E.

The objective of this study was to evaluate the phenolic composition of red wines made from grapes cultivated in tropical region of altitude at 1,100 meters, in the Northeast of Brazil.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: LIMA, L. L. A.; PEREIRA, G. E.; GUERRA, N. B.

Young varietal and experimental wines from Vitis vinifera L. ? Petit Verdot and Tempranillo ? cultivated in a tropical semiarid region (Northeast Brazil) were characterized with regard to their phenol... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: ARAÚJO, A. S. F. de; EISENHAUER, N.; NUNES, L. A. P. L.; LEITE, L. F. C.; CESARZ, S.

Land degradation reducing vegetation cover may affect the soil surface-active fauna because both aboveground and belowground invertebrates depend on complex plant communities. In this study, we evalua... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

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