Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: SILVA, B. R. da; D’APOLITO, C.; BOTELHO, S. de C. C.; CAVALHEIRO, L.; ANDRADE, E. A. de; WOBETO, C.

EN-US: Climatic conditions in the mid-northern region of Mato Grosso State in Brazil are favorable for beekeeping. However, since 2011, the honey production chain has suffered losses because the produ... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: SILVA, A. C. R.; BIZZO, H. R.; VIEIRA, R. F.; BRINGEL JÚNIOR, J. B. A.; AZEVEDO, D. A.; UEKANE, T. M.; REZENDE, C. M.

During a bioprospection study in the Brazilian Cerrado, samples of Bidens graveolensMart., an endemic species, were investigated. Chemical and olfactive analyses were performed on the essential oil ob... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: ALLIEVI, M. J.; CANTAO, M. E.; DELFORNO, T. P.; CRUZ, L. M. de O.; SILVEIRA, D. D.; BELLI FILHO, P.

Abstract: The efficiency of biofilters depends on the microbial community, so it is crucial to understand the structural/functional dynamics and identify the key microbial genera associated with treat... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: MISTURA, C. C.; BARBIERI, R. L.; CASTRO, C. M.; VILLELA, J. C. B.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: WELKE, J. E.; BARBARÁ, J. A.; ZANUS, M. C.; LAZZAROTTO, M.; ZINI, C. A.

The aim of this study was to use the HS-SPME-GC × GC/TOFMS to quantify volatile compounds of wines produced with Chardonnay grapes in Serra Gaúcha region, Brazil and determine their possible contribut... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: BARROS, A. P. A.; SILVA, I. S.; CANDIDO, F.; WAGNER, R.; BIASOTO, A. C. T.

The growing interest in the production of red sparkling wines has encouraged research into their chemical composition and the contributions of these characteristics to enhance their quality and comple... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: WELKE, J. E.; ZANUS, M. C.; LAZZAROTTO, M.; ZINI, C. A.

The quantitative determination of volatile compounds of Chardonnay wines using HS-SPME-GC × GC/TOFMS along with the determination of odor activity value (OAV) and relative odor contribution (ROC) of v... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: NICODEMO, M. L. F.

A introdução de árvores em pastagens com o gado é dificultada pelos danos provocados por pisoteio e forrageamento dos animais. Em outras situações de convivência de herbívoros com árvores tem-se procu... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2006

Autoria: GUARINO, E. de S. G.; LUCAS, R. R.; SOUSA, L. P. de; MIURA, A. K.; GOMES, G, C.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.