Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: MARQUES, H. M. F. V. R.; BOLLER, C.; GODOY, R. C. B. de; PRADO, M. R. M. The aim of this review is to create awareness to the fact that fresh-cut produce may be a low-risk choice. Furthermore, it can briefly address the challenges faced by the food industry to provide cons... ... |
Autoria: MANGRICH, A. S.; NOVOTNY, E. H.; NICOLINI, K. P.; BONAGAMBA, T. J.; SOUZA, A. A. de; AZEVEDO, E. R. de; WYPYCH, F. This work seeks to determine the best methods of production of partly carbonized waste of biodiesel industry - castor (Ricinus communis) meal - aimed at obtaining material comparable to organic matter... ... |
Autoria: GUZMÁN, C. M.; SOLARTE, M. G.; SOARES, J. P. G.; JUNQUEIRA, A. M. R.; CARVALHO, J. M. Resumo A pesquisa teve como objetivo determinar o grau de aderência dos produtores familiares do Assentamento Chapadinha às leis e normas da produção orgânica vigentes no Brasil. Foram realizadas entr... ... |
Autoria: WATANABE, M. A.; ABREU, L. S. de; LUIZ, A. J. B. Abstract: There is a popular myth or fallacy based on the idea that organic fruits and vegetables are always more expensive than conventional products. To assess whether this statement is true, a qual... ... |
Autoria: AFONSO, E. R.; NASCIMENTO, R. A.; PALHARES, J. C. P.; GAMEIRO, A. H. The objective with this study was to evaluate the impact of different swine nutritional strategies and technologies, as well as the land spread system, on logistical costs of pig manure distribution.... ... |
Autoria: MIELE, A.; RIZZON, L. A.; QUEIROZ, S. C. do N. de; GIANELLO, C. Demand for organic products is intensified in many countries each year. Following this trend, Brazil produces increasing volumes of organic grape juice. In this way, a survey of organic grape juices m... ... |
Autoria: CONZ, R. F.; ABBRUZZINI, T. F.; ANDRADE, C. A.; MILORI, D. M. B. P.; CERRI, C. E. P. Pyrolysis temperature and feedstock type used to produce biochar influence the physicochemical properties of the obtained product, which in turn display a range of results when used as soil amendment.... ... |
Autoria: FORTUNA, G. C.; CARVALHO, D. F. DE; GOMES, D. P.; SILVA, A. C. da; GUERRA, J. G. M. Okra is traditionally grown in the summer, but its cultivation in the winter can bring profitability to the producer, due to the low offer of the product, especially if grown in an organic production... ... |
Autoria: ASSIS, R. L. de; ROMEIRO, A. R. Este artigo analisa o processo de conversão para a olericultura orgânica por meio de estudos de caso junto a agricultores com comercialização em supermercados ou feiras específicas, constatando que O... ... |
Autoria: FERREIRA, I. C.; SILVA, V. P. da; VILVERT, J. C.; SOUZA, F. de F.; FREITAS, S. T. de; LIMA, M. dos S. Acerola fruit has gained prominence for its high nutraceutical value, associated with high levels of ascorbic acid and phenolic compounds. The objectives of this study were to analyze the chemistry co... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.